Πότε συγκαλείται στην Ελλάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, με αντικείμενο την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών

Με εντολή Μητσοτάκη συγκαλείται το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

 

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

 

Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

 
Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συστάθηκε με τον νόμο υπ΄ αριθμ. 3132 / 9.4.2003 [ΦΕΚ τ.Α΄ φ. 84 / 11.4.2003], σε εφαρμογή της πρόνοιας της παρ. 4 του άρθρου 82 του Συντάγματος.

Στην πράξη, δίδεται η ευκαιρία για μια σε βάθος ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από την κυβέρνηση επί των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων της εκάστοτε ημερησίας διάταξης.

Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία των συζητήσεων, αυτή αφορά –κυρίως– τα εκάστοτε θέματα αιχμής που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Εν προκειμένω, θα συζητηθεί η τουρική προκλητικότητα η οποία είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες.

Μοίρασε το άρθρο!