Πρόεδρος της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά

Με ποσοστό περίπου στο 60%, έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητή Νίκος Αλιβιζάτο κι αφορά το 35% των ψήφων.

Όπως ανακοίνωσε «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.-

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στο Καματερό στην εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και αμέσως μετά δήλωσε, «σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Ηράκλειο άσκησε, ο υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο «για φλόγα ελπίδας που δεν θα πρέπει να σβήσει».

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ψήφισε σήμερα στις δέκα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του Άργους , για την εκλογή ηγεσίας του νέου φορά της Κεντροαριστεράς.

Σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος του πρώτου γύρου, τόνισε ότι η Δευτέρα θα είναι μια νέα ημέρα για τον τόπο.

Είπε χαρακτηριστικά “ότι και θα κερδίσουμε, και θα νικήσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που μας εμπιστεύτηκαν είναι το θεμέλιο της ενότητας μας και οι συλλογικοί εγγυητές της δυναμικής μας”.

Ακούστε ολόκληρη την δήλωση Μανιάτη στο βίντεο του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ Tv που ακολουθεί:

Ο Προέδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής για τον φορέα της κεντροαριστεράς. Αμέσως μετά δήλωσε:

“Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συ­σχε­τι­σμών και ένα νέο πο­λι­τι­κό σκη­νικό στην χώρα. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε ”.

Μήνυμα ενότητας από τον Κώστα Σημίτη ενώ είναι σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των εκλογών, κατά τη διαδικασία σχηματισμού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει προς όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα:«Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.» Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: ” Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Η παραδοσιακή άποψη πως “οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν” δεν πρέπει να ισχύσει.

Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».

πηγή enikos

Μοίρασε το άρθρο!