Πρόεδρος αστυνομικών Σερρών: Ποιος είναι ο Αγγελος που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη

 

Ο 27χρονος αστυνομικός προσλήφθηκε στο Σώμα το 2020 στην τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών – Τα πρώτα λόγια του και τα νεότερα από την υγεία του Μόλις ένα χρόνο υπηρεσίας στο Σώμα έχει υπηρετήσει ο 27χρονος Άγγελος που δέχθηκε άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Γιος αστυνομικού από το Σιδηρόκαστρο Σερρών προσλήφθηκε το 2020 στην τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών. Ο Άγγελος ήθελε από μικρός να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Κώστα.
Ο τελευταίος, έχοντας υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στον Προμαχώνα, στο συνοριακό και διαβατηριακό έλεγχο, έπειτα από 37 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. «Μίλησα με τον πατέρα του και την ξαδέρφη του. Ο Άγγελος είναι καλά στην υγεία του. Έχει μώλωπες και ράμματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα», είπε ο πρόεδρoς της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής. 

Ο 27χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης και ενώ αιμορραγούσε επί ώρα στο οδόστρωμα, απομονώθηκε από κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον πέταξαν κάτω από τη μηχανή του στην οδό Πλαπούτα και τον ξυλοκόπησαν άγρια, χτυπώντας τον σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Αναφερόμενος στο εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία τις τελευταίες μέρες ο κ. Αραμπατζής τόνισε «αυτοί που επιτέθηκαν στον Άγγελο ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Ήταν μια τυφλή πράξη βίας. Είμαστε και εμεις κομμάτι της κοινωνίας. Και δεν γίνεται για ένα κατακριτέο περιστατικό ενός αστυνομικού να στοχοποιούν ολόκληρη την Αστυνομία. Κάποιοι συντηρούν αυτό το κλίμα».

Ο πρόεδρος των ΑστυνομικώνΣερρών απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα και προτείνει να αφήσουν τις κορώνες και τις αντιπολιτευτικές διαμάχες, να τα βάλουν κάτω και να ηρεμήσουν την κοινωνία. «Βλέπουν ότι το κλίμα δεν πάει καλά εδώ και μέρες. Η δουλειά του αστυνομικού δεν χωράει μικροπολιτικές. Αρκετά παιχνίδια παίχτηκαν στις πλάτες των αστυνομικών χρόνια τώρα. Φτάνει. Είναι καιρός της συναίνεσης, της περισυλλογής. Να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Όλα τα πολιτικά κόμματα όλων των χώρων». 

Τα νεότερα από την υγεία του αστυνομικού

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης ο 27χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη ΝέαΣμύρνη, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, αλλά η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ήταν καθαρή. Μάλιστα, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γενικό γραμματέα ειδικών φρουρών, Σταύρο Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω» ενώ κατά τον ίδιο το γεγονός που φορούσε το κράνος του ήταν αυτό που τον έσωσε από τα χτυπήματα και δεν έπαθε κάτι χειρότερο.

 

Μοίρασε το άρθρο!