Πρόγραμμα περιποίησης, θεραπείας προβλημάτων και περιστατικών ποδολογίας στα ΚΑΠΗ του Ωραιοκάστρου

08/06/2016

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζεται το πρόγραμμα περιποίησης, θεραπείας προβλημάτων και περιστατικών ποδολογίας στα ΚΑΠΗ του Ωραιοκάστρου. Η ειδικότητα της ποδολογίας του ΙΕΚ Ακμή με την υπεύθυνη καθηγήτρια, Θεοδώρα Ψυλομέση και καταρτιζόμενες της συγκεκριμένης ειδικότητας, επισκέπτονται εθελοντικά  τους χώρους των KΑΠΗ με σκοπό τη διάγνωση, περιποίηση και θεραπεία προβλημάτων και περιστατικών ποδολογίας.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της συμβούλου Τ.Ε. Ωραιοκάστρου, Βασιλικής Λύσσα με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου και με τη συνεργασία της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, Ρένας Αντωνιάδου.

Η ποδολογία είναι ένας τομέας ο οποίος ασχολείται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Η αποκλειστική ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών με παθήσεις των κάτω άκρων δεν είναι σήμερα εφικτή, κάτι που έρχεται να κάνει το επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό.
Σε αυτόν τον τομέα, ανήκουν η Ποδολογία, η Ορθοπεδική τεχνική υποδημάτων, η Φυσιοθεραπεία και πολλά ακόμη.
Από το επάγγελμα της περιποίησης των ποδιών, προέκυψε με την πάροδο του χρόνου, αυτό του ποδολόγου-ποδοθεραπευτή.
Ο ποδολόγος-ποδοθεραπευτής ανήκει στα παραϊατρικά επαγγέλματα. Ενισχύει τους Δερματολόγους, Διαβητολόγους Ορθοπεδικούς κ.λ.π. στις ειδικότητές τους και συνεργάζεται στενά με όμοια επαγγέλματα, έτσι, έχει μία περίοπτη θέση ως προς την υγεία των κάτω άκρων. Ο ποδολόγος-ποδοθεραπευτής ασχολείται με την φροντίδα των ποδιών, αντιμετοπίζει προβλήματα και διαπιστώνει παθολογικές αλλαγές οι οποίες απαιτούν ιατρική θεραπεία. Έτσι λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ ασθενούς, ιατρού, κατασκευαστού ορθοπεδικών υποδημάτων ή ακόμη και φυσιοθεραπευτών.
Εκτός από τα προληπτικά μέτρα, ο ποδολόγος είναι υπεύθυνος για μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

P60300111 P60300101 P60300051 P60300011 P60300041

Μοίρασε το άρθρο!