Π.ΤΣΑΚΙΡΗΣ Π.ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

 

Οι εποχές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό

16/05/2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Με αφορμή την αποστολή EK NEOY εξωδίκων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και την επιχειρούμενη φίμωση τους από την δημοτική αρχή θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :

Ο Τύπος κάθε μορφής, πάντοτε βρίσκονταν στο στόχαστρο της εξουσίας. Πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αλλά και της δημοσιότητας, είχαν και έχουν ένα διακαή πόθο να φιμώσουν το δημόσιο λόγο αλλά και να ψαλιδίσουν την πολυφωνία και την πολύπλευρη άποψη. Μάλλον, η κριτική και η αποκάλυψη σκοτεινών διασυνδέσεων αποτελούν εμπόδια για κάποιους, οι οποίοι θέλουν να σκεπάσουν με ένα μαύρο πέπλο τα πεπραγμένα τους.

Αναμφισβήτητα, βασική προϋπόθεση της Δημοκρατίας παραμένει η αξία της ελεύθερης έκφρασης, κρίσης και ενημέρωσης του λαού. Οι αγώνες που έχουν δοθεί απέναντι σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές εξουσίες επιτάσσουν τον Τύπο να ενημερώνει έγκυρα και αμερόληπτα τον λαό διασφαλίζοντας ότι καμία αρχή δεν θα πράττει ανεξέλεγκτα.

Είναι χρέος των ατόμων που γράφουν δημόσια – ενημερώνουν και των μέσων αντίστοιχα, να μην αποκρύπτουν πληροφορίες αλλά να τις φέρνουν στην επιφάνεια. Δεν γίνεται λόγος για κατεύθυνση του κοινωνικού συνόλου με σκοπό την δημιουργία φιλικά προσκείμενων απόψεων αλλά για ωμή καταγραφή γεγονότων.

Ο κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον έγραφε το 1787, «ότι αν έπρεπε να αποφασίσω, αν θα υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς εφημερίδες ή εφημερίδες χωρίς κυβέρνηση θα διάλεγα χωρίς δισταγμό το δεύτερο».

Οι εποχές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καταδικάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό δεκαετίες πριν και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί……. κύριοι της διοίκησης ………..

Π.Τσακίρης: Η κ. Τοψή έθεσε ουσιαστικά τον εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης

13/05/2020

Πολύ πριν γίνει δημοτική παράταξη, οι “Πρωταγωνιστές Ξανά” ξεκίνησαν ως μια συλλογική πρωτοβουλία ανθρώπων του δήμου Ωραιοκάστρου που μοιράζονταν τρία βασικά χαρακτηριστικά:

 Την αγάπη για τον τόπο τους

 Την επιθυμία να τον δουν να γίνεται καλύτερος και

 Την αντίθεσή τους σε συμπεριφορές που επικρατούσαν για χρόνια και δίχασαν την τοπική κοινωνία χωρίς να παράξουν τίποτε το ωφέλιμο για αυτήν.

Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας χωρίς προηγουμένη ανάμειξη στα τοπικά πολιτικά πράγματα, αγκαλιάστηκε από τους συνδημότες μας όλων των δημοτικών κοινοτήτων και κατέληξε να γίνει πλέον η διοικούσα παράταξη του σημερινού δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα σε συνθήκες πρόσθετων δυσκολιών που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα του “Κλεισθένη”.

Ενώ λοιπόν το σύνολο των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων συνεχίζει να πιστεύει έμπρακτα στα τρία αυτά στοιχεία που μας ένωσαν πριν τις εκλογές, με λύπη μας είδαμε τον τελευταίο καιρό ότι αυτό δεν ισχύει για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, την αντιπρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Μαρία Τοψή.

Μέσα από μια σειρά αντιπαραγωγικών της παρεμβάσεων γίναμε μάρτυρες μιας αντιδεοντολογικής επιθετικής συμπεριφοράς που κάθε άλλο παρά βοήθησε στην αποτελεσματική λειτουργία του τοπικού οργάνου.

Σημασία για εμάς έχει και το τι λέει κάποιος και το πώς το λέει. Σημασία επίσης έχει το τι τελικά πετυχαίνει κανείς με όσα λέει και με όσα κάνει και σε ό,τι μας αφορά δεν είδαμε τίποτε το θετικό να προκύπτει από την παραπάνω συμπεριφορά.

Μέσα από αυτήν τη συμπεριφορά, λοιπόν, δυναμιτίστηκε το κλίμα ομόνοιας και ενότητας μεταξύ των μελών του τοπικού συμβουλίου, διασύρθηκε ένα πρόσωπο αμέμπτου ηθικής και δόθηκε τροφή για κακόβουλα σχόλια στους κατ’ επάγγελμα τοπικούς συκοφάντες που βγάζουν το ψωμί τους με προσωπικές επιθέσεις και εκβιασμούς.

Προσωπικές στρατηγικές στους “Πρωταγωνιστές Ξανά” δεν χωράνε. Υπάρχει εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο που διαθέτει την ψήφο και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που το ψήφισαν. Η κυρία Τοψή προτίμησε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, θέτοντας ουσιαστικά τον εαυτό της εκτός της δημοτικής μας παράταξης.

Παντελής Τσακίρης

Π.Σκαρλάτος: Τι εισπράξαμε μήνες τώρα από τη διοίκηση Τσακίρη; Απραγία, καμία δράση, καμία ενέργεια

07/05/2020

Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

Μια ακόμα δυσμενής εξέλιξη για το δήμο Ωραιοκάστρου σηματοδοτεί η απόρριψη της προσφυγής του Δήμου από το ΣΤΕ και η δυνατότητα χρήσης της περιοχής της «Καμάρας» ως δανειοθαλάμου για την εξόρυξη αδρανών υλικών

Από την έναρξη των δημοτικών συμβουλίων επανειλημμένα θέσαμε τα εξής πολύ σοβαρά ζητήματα για το τόπο μας :

1) Λατομεία

2) Καύση απορριμμάτων ΤΙΤΑΝ (ειδικά για το ΤΙΤΑΝ προκαλέσαμε και έγινε δεκτό ομόφωνα σχετικό Ψήφισμα, δράσης τον Οκτώβριο του 2019 ενάντια στην πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού),

3) ΜΕΑ δυτικού τομέα, για ενημέρωση και δράση, αλλά η διοίκηση Τσακίρη έδειχνε εφησυχασμό και αδράνεια.

Τι εισπράξαμε μήνες τώρα από τη διοίκηση Τσακίρη; Απραγία, καμία δράση, καμία ενέργεια. Οι «φασόν» απαντήσεις που παίρναμε; «δεν έχουμε ενημέρωση», «θα ενημερωθούμε», «θα ενημερώσουμε» και ουσιαστικά το απόλυτο μηδέν.

Για τα μάτια του κόσμου έγινε μια επιτροπή χωρίς νόημα, μία επικοινωνιακή φούσκα, με αποτέλεσμα την παρούσα περιβαλλοντική υποβάθμιση του δήμου μας και προφανώς έπεται συνέχεια.

Ο κ. Δήμαρχος φάσκει και αντιφάσκει, στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο έλεγε για το θέμα του ΤΙΤΑΝ :

«Ούτε εγώ μπορώ να πάρω τις μαύρες σημαίες να βγω εκεί πέρα, που θα το κάνω, μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση…»

και στην συνέχεια στις 30.4.2020 δήλωνε σε τηλεοπτικές κάμερες :

«Ζητάμε να υπάρξει αναστολή και διαβούλευση, να εξαντληθούν τα περιθώρια της διαβούλευσης , έτσι ώστε εάν η τεχνολογία έχει τόσο εξελιχθεί κάτι το οποίο εμείς δεν το γνωρίζουμε, να λάβουμε γνώση έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην συνέχεια αυτό για το οποίο το υπουργείο αυτή τη στιγμή μας διασφαλίζει ότι είναι εντάξει».

Με λίγα λόγια δηλαδή είναι σύμφωνος ο κ. Τσακίρης να προχωρήσουμε στην καύση των απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, αν… Αν τι;

Τελικά κ. Δήμαρχε είστε υπέρ ή κατά της καύσης σκουπιδιών στη «γειτονιά μας»; Μήπως δεν θέλετε να στενοχωρήσετε το υπουργείο που σας «διασφαλίζει ότι όλα είναι εντάξει»;

Αλήθεια τι εννοείτε όταν λέτε «να καταλήξουμε τελικά σε κάτι το οποίο θα είναι αμοιβαία αποδεκτό»; Τι θα μπορούσε να είναι αποδεκτό στην απέναντι πλευρά πλην τη λειτουργία της καύσης απορριμμάτων;

Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες και η εξέλιξη και αυτής της υπόθεσης της καύσης των σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τον δανειοθαλάμο στην περιοχή «Καμάρα». Διότι τα εκ των υστέρων «κροκοδείλια κλάματα» δεν θα έχουν καμία αξία.

Π.Σκαρλάτος: Άμεσο βόλεμα κομματικών και παραταξιακών φίλων-Εξυπηρέτηση ημετέρων

05/05/2020

Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας κ. Δήμαρχε.

Απαντάμε λοιπόν λέξη προς λέξη στην ανάρτηση σας :

Είπατε: «Αλίμονο στους επιχειρηματίες του δήμου Ωραιοκάστρου»…που ο νέος δήμαρχος πριν καλά-καλά καθίσει στη θέση του μείωσε κατά 11,4% τα δημοτικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες και που σε μερικούς μήνες το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στα νοικοκυριά.

Απαντάμε: Σωστά, φυσικά το στηρίξαμε, ψηφίζοντας το και εμείς. Ωστόσο, επειδή η επιλεκτική μνήμη ανέκαθεν μας απωθούσε, προσθέστε επίσης, ότι πριν καλά – καλά καθίσει στη θέση του ο δήμαρχος, «ανέκρουσε πρύμναν» για μία από τις ποιο σημαντικές προεκλογικές υποσχέσειςτου, που υποτίθεται πως θα εφάρμοζε «χθες». Τη μείωση των δημοτικών τελών σ’ όλους τους δημότες και στα χιλιάδες νοικοκυριά του δήμου Ωραιοκάστρου. Εννέα μήνες μετά, «αναμείνατε στο ακουστικό σας».

 Είπατε: «Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου»… που τους απάλλαξε εντελώς από τα δημοτικά τέλη για να τους ελαφρύνει από τη ζημία που υπέστησαν λόγω κορονοϊού.

 Απαντάμε:Σωστό, αλλά προσθέστε επίσης, πως η όλη αγωνία σας κ. Τσακίρη ήταν, να προλάβετε να οικειοποιηθείτε επικοινωνιακά την πρόταση – εντολή του ΥΠ.ΕΣ, κ. Θεοδωρικάκου, προς όλους τους δήμους, για μείωση των δημοτικών τελών λόγω κορονοϊού, πριν την ανακοινώσει ο υπουργός την …ίδια μέρα! (21 Μαρτίου). «Κομίζετε γλαύκας εν Αθήναις».

 Είπατε: «Προτάσεις»: πού ακριβώς τις καταθέτετε και εμείς δεν τις βλέπουμε; Μήπως οι «προτάσεις» σας είναι ήδη μέτρα υιοθετημένα από τη διοίκηση και ήδη βρίσκονται σε ισχύ;

Απαντάμε: Αν δεν τις είδατε ή δεν τις αντιληφθήκατε κ. Τσακίρη, πως γνωρίζετε ότι οι προτάσεις μας είναι «ήδη μέτρα υιοθετημένα»; Μας κολακεύετε. Στο δια ταύτα: Παρωπιδικές στάσεις και επιλεκτική άγνοια, σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, δεν ταιριάζουν στον τόπο κ. Δήμαρχε.

 Είπατε: «Λουδοβίκειο ύφος»: μήπως αναφέρεστε στο δικό σας ύφος τη στιγμή που φυγομαχείτε, εγκαταλείποντας το δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά που δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε;

Απαντάμε:Στη μάχη της μεθοδευμένης εξέλιξης των «ημετέρων» και των αυλικών σας ποτέ δε θα πάρουμε μέρος. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετάσχουμε στις «άνωθεν» κομματικές εντολές προεκλογικών βολεμάτων, που εκτελείτε σχολαστικά.

Εξάλλου από τα πρώτα έργα σας, το πρώτο δείγμα γραφής σας, ήταν το βόλεμα κομματικών και παραταξιακών «ημετέρων». Εκτός αν σας διαφεύγει η «αξιοκρατική» πρόσληψη υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου σας στην ΔΗΚΕΩ, πρόσληψη η οποία ακυρώθηκε αρχικώς διότι γίνατε ρεζίλι, αλλά εκ των υστέρων την «τακτοποιήσατε» …αξιοκρατικά.

Ακόμα περιμένουμε τη χάραξη στρατηγικής του δήμου μας στο μεταναστευτικό, από κομματικό φίλο σας, τον οποίο προσλάβατε ως ειδικό συνεργάτη με πάγια αντιμισθία για αυτό το θέμα, τώρα αναμένουμε την πρόσληψη και άλλου φίλου σας ως ειδικό επιστημονικό συνεργάτη, για να γνωρίζουν οι δημότες μας, με ποιά κριτήρια προσλαμβάνετε συνεργάτες. 

Είπατε: «Απουσία δημάρχου»: ο δήμαρχος επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του καθημερινά και από τη θέση του. Παρακολουθείτε μήπως το πρόγραμμά του; Από πού ενημερώνεστε σχετικά με αυτό;

Απαντάμε: Ενημερωνόμαστε για το «πρόγραμμά» σας απευθείας από τους πολίτες, οι οποίοι και το αξιολογούν. Όχι από τα παραταξιακά – διαδικτυακά μέσα σας, τα βολεμένα τρόλ που σας «γλείφουν» ανελλιπώς, και βεβαίως, ούτε από τα αποστειρωμένα και απολύτως ελεγχόμενα επικοινωνιακά δελτία τύπου σας.

Είπατε: «ΤΙΤΑΝ»: ισχυρίζεστε ότι εσείς και μόνο εσείς έχετε το μονοπώλιο στην περιβαλλοντική ευαισθησία; Μάλλον αυτό θα εννοείτε όταν μιλάτε για «αλαζονεία». Όχι μόνο από την αρχή κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ενισχύσαμε τη θέση μας, διασφαλίζοντας τη στήριξη και των άλλων δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Απαντάμε: Κάνατε την ανάγκη φιλοτιμία και σπεύσατε ασθμαίνοντας να ακολουθήσετε τις μαχητικές πρωτοβουλίες των όμορων και υπόλοιπων δήμων, μετά τον αιφνιδιασμό σας για τη διάσταση που πήρε το θέμα του ΤΙΤΑΝΑ. Όταν μήνες πριν καταθέσαμε ψήφισμα που και εσείς αποδεχτήκατε αλλά δεν πράξατε τίποτα για να το υλοποιήσετε και προσπαθώντας πάλι με επικοινωνιακό παιχνίδι να βγείτε μπροστά, καταθέσατε νέο ψήφισμα για το ίδιο θέμα πρόσφατα. Μόνο κενά λόγια, πράξεις καμιά. Ίσως για να μη στενοχωρήσετε κομματικούς φίλους σας. Άλλωστε οι δηλώσεις σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Δημοτικού συμβούλιου

 Είπατε: «Έργο»: μη ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε αυτούς που ήδη μέσα σε μερικούς μήνες ωφελούνται από αυτό. Εισπράττουμε καθημερινά την ικανοποίηση των συνδημοτών μας για:

–  Τη μείωση των δημοτικών τελών προς όλους τους επαγγελματίες του δήμου μας στην οποία προχωρήσαμε με το καλημέρα.

– Το ασταμάτητο καθάρισμα, το νοικοκύρεμα και την περιποίηση κάθε γωνιάς του δήμου μας.

– Τη διασφάλιση καλύτερων συγκοινωνιών για τους δημότες μας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

– Την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού που πρόκειται να αλλάξει την όψη του δήμου.

– Την ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

– Την άρτια διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και την έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουμε κάθε μέρα προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους όλα τα αναγκαία.

«Συνεργάτες»:καταθέστε τα βιογραφικά των δικών σας συνεργατών και ας τα συγκρίνουμε τα αντίστοιχα των συνεργατών του δημάρχου.

 Απαντάμε: «Έργο σας»:

–      Το άμεσο βόλεμα κομματικών και παραταξιακών φίλων – συντρόφων.

– Εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις έργων, εξυπηρετώντας ημετέρους .

– Την επιλεκτική μείωση δημοτικών τελών αθετώντας με το καλημέρα τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις

–      Το αυτονόητο για την καθημερινότητα ενός πολίτη το βαφτίζετε ….. έργο!

– Ολιγωρία, αδιαφορία για το θέμα με τα Λατομεία – καμία ενέργεια.

– Ολιγωρία, αδιαφορία,κομματισμος , εμπαιγμός για το θέμα με τα αδέσποτα – καμία λύση.

– Ολιγωρία, αδιαφορία για το θέμα με τη καταγγελία για «νεροκλοπή» – καμία ενέργεια.

– «Κουκούλωμα» στις οικονομικές ατασθαλίες στα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας – καμία ενέργεια.

–     Ανερυθρίαστα οικειοποιείστε (όπως συνηθίζετε) την κυβερνητική επιλογή και πράξη μετάβασης των αστικών συγκοινωνιών του Ωραιοκάστρου στο ΚΤΕΛ, λες και το «επιτύχατε» εσείς. Ξεχνάτε τι δηλώνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

– Προϋπολογισμός παρωδία, αντιγραφή του προηγούμενου με μηδενικό αναπτυξιακό πρόσημο με πάμπολλες τροποποιήσεις από τις αρχές του χρόνου.

– Για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού, δεν πράξατε τίποτα περισσότερο από τις κυβερνητικές επιταγές και από αυτές τα λιγότερα. Προσπαθήσατε να οικειοποιηθείτε το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τα δωρεάν γεύματα, και παρά τις δικές μας πάλι ερωτήσεις, μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις για το ποιες είναι οι ενέργειες που κάνετε για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αποδεικνύοντας ότι, όχι μόνο δεν έχετε την κατάλληλη οργάνωση αλλά και ούτε τη γνώση και το σχέδιο αντιμετώπισης αυτής. Με λίγα λόγια είστε έρμαιο των εξελίξεων.

Πριν από ένα μήνα υποσχεθήκατε με δελτίο τύπου ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για την τηλεκπαίδευση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, και πάλι ένα φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, (αναγκάζοντας συλλόγους γονέων να προβούν σε ανάλογες πράξεις), ενώ αναμένετε με αγωνία και πάλι την κυβερνητική υλοποίηση του σχετικού προγράμματος για την οικειοποιηθείτε.

–     Καταθέστε εσείς, τα ονόματα των προσώπων της δικής σας παράταξής και των πολιτικών φίλων σας που έχετε τοποθετήσει σε έμμισθες θέσεις, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Κριτήριο επιλογής σας τα «κομματικά και παραταξιακά βιογραφικά» των φίλων σας. Να αναμένουμε νέες αφίξεις «αρίστων φίλων»;

 Καταλήξατε: Κατόπιν των παραπάνω, σας ευχόμαστε ολόψυχα να μπορέσετε να γίνετε χρήσιμος προς τους ανθρώπους που σας ψήφισαν. Ποτέ δεν είναι αργά, κύριε Σκαρλάτο.

 Καταλήξαμε: Κατόπιν των παραπάνω, σας συνιστούμε να μη χάνετε τη ψυχραιμίας σας με «ύβρεις» κ. Τσακίρη. Και όταν “διατυμπανίζετε” πως είστε δήμαρχος όλων των δημοτών να το εννοείτε και να μπορείτε να το υποστηρίξετε. Άνευ επιλογής μόνο «φίλα προσκείμενων βιογραφικών».

ΥΓ. Επιμένουμε κ. Δήμαρχε στις προτάσεις τόνωσης επιχειρήσεων – επαγγελματιών του τόπου μας, τις οποίες πρόσφατα κατέθεσε η δημοτική μας παράταξη, «αν.α.σ.α.». Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας, βάζοντας στο περιθώριο τις όποιες ανασφάλειές σας,για το καλό του τόπου.

Στρατηγική του κύριου Σκαρλάτου η αυτογελοιοποίηση

04/05/2020

«Αλίμονο στους επιχειρηματίες του δήμου Ωραιοκάστρου»…. που ο νέος δήμαρχος πριν καλά-καλά καθίσει στη θέση του μείωσε κατά 11,4% τα δημοτικά τέλη για όλους τους επαγγελματίες και που σε μερικούς μήνες το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στα νοικοκυριά.

«Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου»… που τους απάλλαξε εντελώς από τα δημοτικά τέλη για να τους ελαφρύνει από τη ζημία που υπέστησαν λόγω κορονοϊού.

«Προτάσεις»: πού ακριβώς τις καταθέτετε και εμείς δεν τις βλέπουμε; Μήπως οι «προτάσεις» σας είναι ήδη μέτρα υιοθετημένα από τη διοίκηση και ήδη βρίσκονται σε ισχύ;

«Λουδοβίκειο ύφος»: μήπως αναφέρεστε στο δικό σας ύφος τη στιγμή που φυγομαχείτε, εγκαταλείποντας το δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά που δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε;

«Απουσία δημάρχου»: ο δήμαρχος επιτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του καθημερινά και από τη θέση του. Παρακολουθείτε μήπως το πρόγραμμά του; Από πού ενημερώνεστε σχετικά με αυτό;

«ΤΙΤΑΝ»: ισχυρίζεστε ότι εσείς και μόνο εσείς έχετε το μονοπώλιο στην περιβαλλοντική ευαισθησία; Μάλλον αυτό θα εννοείτε όταν μιλάτε για «αλαζονεία». Όχι μόνο από την αρχή κινηθήκαμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ενισχύσαμε τη θέση μας, διασφαλίζοντας τη στήριξη και των άλλων δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Έργο»: μη ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε αυτούς που ήδη μέσα σε μερικούς μήνες ωφελούνται από αυτό. Εισπράττουμε καθημερινά την ικανοποίηση των συνδημοτών μας για:

– Τη μείωση των δημοτικών τελών προς όλους τους επαγγελματίες του δήμου μας στην οποία προχωρήσαμε με το καλημέρα.

– Το ασταμάτητο καθάρισμα, το νοικοκύρεμα και την περιποίηση κάθε γωνιάς του δήμου μας.

– Τη διασφάλιση καλύτερων συγκοινωνιών για τους δημότες μας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

– Την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού που πρόκειται να αλλάξει την όψη του δήμου.

– Την ένταξη έργων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

– Την άρτια διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και την έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουμε κάθε μέρα προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους όλα τα αναγκαία.

«Συνεργάτες»: καταθέστε τα βιογραφικά των δικών σας συνεργατών και ας τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα των συνεργατών του δημάρχου.

Κατόπιν των παραπάνω, σας ευχόμαστε ολόψυχα να μπορέσετε να γίνετε χρήσιμος προς τους ανθρώπους που σας ψήφισαν. Ποτέ δεν είναι αργά, κύριε Σκαρλάτο.

Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου με δήμαρχο τον Τσακίρη

03/05/2020

Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η διοίκηση Τσακίρη αρνείται τον διάλογο σε επωφελείς προτάσεις για τις επιχειρήσεις του Δήμου, τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

Χαιρόμαστε που η διοίκηση Τσακίρη ξύπνησε από τον «πανδημιακό» της λήθαργο και ασχολείται έστω και με αυτό τον τρόπο με τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του τόπου μας. Με το γνωστό «Λουδοβίκειο» ύφος της τα κάνει όλα εξαιρετικά, έγκαιρα και δεν ακούει κανέναν, μας ειρωνεύεται, όπως είχαμε προβλέψει άλλωστε, και μας χαρακτηρίζει λαϊκιστές, ξεχνώντας ότι σύρετε και έπετε των περιστάσεων (πρόσφατα καύση σκουπιδιών ΤΙΤΑΝ, άλλα δηλώνει στο Δημοτικό συμβούλιο και άλλα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες) χωρίς να μπορεί να σταθεί στο ύψος τους. Χωρίς χάραξη κεντρικής πολιτικής δράσης στα πλαίσια των δημοτικών αναγκών. Άλλη ,μια απόδειξη της αδυναμίας διοίκησης σας και η είδηση από ενημερωτικό ηλεκτρονικό μέσο για επιστράτευση κ ανάληψη επιτελικού ρόλου, «αλεξιπτωτιστή» πρώην δημάρχου με « πλούσιο» βιογραφικό. Οι «άριστοι» έρχονται.

Ναι κ. Δήμαρχε αν το ενδιαφέρον μας για το μέλλον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και πολιτών του Δήμου μας είναι «Λαϊκισμός» είμαστε Λαϊκιστές. Ο μόνιμος επαναλαμβανόμενος λόγος σας για να δικαιολογήσετε την αδυναμία σας να διοικήσετε και να μας απαγορεύσετε τον έλεγχο, την κριτική αλλά τώρα και τις προτάσεις.

Εσείς τι είστε ;

Εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, πέρα από επικοινωνιακή διαχείριση, πιο το έργο σας ; Προσλήψεις και αναθέσεις έργων σε ημετέρους ακόμα και τώρα εκμεταλλευόμενος την υγειονομική κρίση(πρόσληψη του υπευθύνου του προεκλογικού σας γραφείου μόλις προχθές ) .Δεν θέλετε να συζητήσετε για το όφελος των συμπολιτών μας δικαίωμα σας, αλλά και δικαίωμα μας να καταθέτουμε προτάσεις και να φανερώνουμε την γύμνια της πολιτικής σας. Πέρα από την συνεχή απουσία σας από τον Δήμο κ. Τσακίρη φαίνεται να έχετε και πρόβλημα μνήμης. Ναι ψηφίσαμε από την αρχή της θητείας σας και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε ότι είναι για το καλό των δημοτών και του τόπου μας.

Ποια η απάντηση σας, επί των προτάσεων μας ; Αναφέρετε ότι πήρατε τα μέτρα που εξήγγειλε η κεντρική κυβέρνηση. Ε και ; όλοι οι δήμοι το ίδιο έκαναν και κάποιοι πολλά περισσότερα. Και συνεχίζεται δηλώνοντας ότι μέσα σε μια τέτοια συγκυρία θα εξετάσετε την επιβολή τελών για τους κοινόχρηστους χώρους επειδή δεν επιβλήθηκε από τους προηγούμενους , κάνοντας «πράξη» την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Συγχαρητήρια». Αλίμονο στους επιχειρηματίες του Δήμου μας. Τέλος, παλαιοκομματικά σκεπτόμενος ασχολείστε όχι με το περιεχόμενο των προτάσεων (9 στο σύνολο) και την ωφέλεια που θα επιφέρουν στους δημότες μας αλλά με το ποιος τις προτείνει, μη χάσετε το επικοινωνιακό πλεονέκτημα, μέχρι εκεί μπορεί η διοίκηση σας. Το θέμα δεν είναι η πατρότητα των προτάσεων αλλά η υιοθέτηση τους προς όφελος της τοπικής αγοράς.

Εκεί είναι η διαφορά μας ότι αντί να συρόμαστε από τα γεγονότα και να προσπαθούμε να δείξουμε έργο παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε εκ των προτέρων προς όφελος των πολιτών μας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του Δήμου, αλλά αυτό απαιτεί οργάνωση, καθημερινή πρωινή παρουσία και πολύ δουλειά ανελλιπώς.

Από εσάς όμως, προφανώς δεν υπάρχει αυτή η διάθεση σας χαλάει την διοικητική «ραστώνη» που απολαμβάνεται.

Σας καλούμε ακόμα και τώρα να αφήσετε την «διοικητική αλαζονεία» σας και να συμμετέχετε στο διάλογο και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, για την υιοθέτηση γόνιμων και επωφελών δράσεων υπέρ των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Δήμου μας, πέραν αυτών που υπέδειξε η Κυβέρνηση. Δεν είναι κακό να δουλεύουμε υπέρ των συνδημοτών μας. Εκτός βέβαια αν νομίζεται κ Τσακίρη ότι «Πρωταγωνιστής» σημαίνει απλά «Διαχειριστής».

Π.Τσακίρης: Ακραίος λαϊκισμός ή ακραία άγνοια του κ.Σκαρλάτου;

03/05/2020

Ακραίος λαϊκισμός ή ακραία άγνοια;

Παραβιάζει ανοιχτές θύρες ο κ. Σκαρλάτος, προτείνοντας μέτρα για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία όμως ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχουν ήδη δρομολογήσει και θέσει σε εφαρμογή από καιρό.

Αλήθεια, δεν θυμάται ή δεν κατάλαβε ο κ. Σκαρλάτος τι κλήθηκε να ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Απριλίου και μιλά σήμερα για απαλλαγές τελών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού;

Να του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι αυτό που επιχειρεί σήμερα να οικειοποιηθεί ως δική του πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ήδη από τις 21 Μαρτίου. Μάλιστα, η πρόταση του δημάρχου για πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών για όλες τις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον νέο κορονοϊό κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 8 Απριλίου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του οργάνου, μηδέ του κ. Σκαρλάτου εξαιρουμένου.

Όταν προτείνει, εξάλλου, ο ίδιος απαλλαγές πληρωμών από τις επιχειρήσεις για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, δεν γνωρίζει ότι στον δήμο Ωραιοκάστρου η συγκεκριμένη κατηγορία τελών δεν υφίσταται καν μέχρι σήμερα, διότι πολύ απλά οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν φροντίσει να προχωρήσουν στην έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών αποφάσεων; Επόμενο βήμα για τη δική μας διοίκηση είναι να εκκινήσουμε τη διαβούλευση και τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση του αναγκαίου κανονιστικού πλαισίου για τη χρήση των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, πιστοί στην εντολή που λάβαμε να βάλουμε σε τάξη αυτά για τα οποία οι προηγούμενοι αδιαφόρησαν.

Ο κ. Σκαρλάτος επιδίδεται και σε μια πλειοδοσία προτάσεων σχετικά με ρυθμίσεις και διευκολύνσεις ως προς την τακτοποίηση οφειλών από μέρους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Λυπόμαστε που και πάλι έρχεται δεύτερος, αφού και τα ζητήματα αυτά έχουν αντιμετωπιστεί από καιρό σύμφωνα και με σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε μια έξαρση λαϊκισμού, μάλιστα, δεν διστάζει να προτείνει μέτρα και μειώσεις για τους επαγγελματίες ακόμη και «πέραν των νομοθετημένων», όπως ευθαρσώς παραδέχεται ο ίδιος. Δεν γνωρίζει για παράδειγμα ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων στην οποία αναφέρεται έχει λήξει και μπορεί να επανέλθει μόνο με νομοθετική πρωτοβουλία, που βεβαίως δεν ασκείται από τα δημοτικά συμβούλια, αλλά από τις κυβερνήσεις και τη Βουλή των Ελλήνων; Ένας δημοτικός σύμβουλος, πολλώ δε μάλλον ένας επικεφαλής παράταξης θα περίμενε κανείς να έχει μια στοιχειωδώς καλύτερη γνώση για το πού αρχίζουν και πού σταματούν οι αρμοδιότητες ενός δήμου μέσα πάντοτε στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του.

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα στην πράξη.

  • Απαλλάσσουμε όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού από την υποχρέωση καταβολής τελών για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

  • Αναστέλλουμε και παρατείνουμε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

  • Εξετάζουμε ήδη, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τη δυνατότητα αύξησης του εξωτερικού χώρου που έχουν στη διάθεσή τους τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό πελατών.

  • Προετοιμάζουμε καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή απαντάμε στην κρίση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ανάκαμψης. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνταχθεί στην προσπάθεια.

Προτάσεις προς την Διοίκηση του Δήμου για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Δήμου μας

01/05/2020

Προτάσεις προς την Διοίκηση του Δήμου για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Δήμου μας ,στήριξη των εργαζόμενων , και την διευκόλυνση τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του COVID-19.

Από ότι φαίνεται αλλά και συμφώνα με τις  προβλέψεις των αρμοδίων Υπουργείων , των Φορέων  και των Οικονομολόγων της Χώρας μας, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς , οι   συνέπειες της οικονομικής κρίσης λόγω του covid-19 θα είναι ανυπολόγιστες και άγνωστες  τουλάχιστον για το 2020 .Απειλούν την βιωσιμότητα τόσο των θέσεων εργασίας όσο και της επιχειρηματικότητας και γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί, να συνδράμουμε  ώστε να παρέχουμε μια γενναία υποστήριξη, όπου και όσο καλύτερα μπορούμε.

Στα πλαίσια υγειονομικής κρίσης, , μέλημα όλων μας καθώς και της εκάστοτε υπεύθυνης δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού του τόπου μας και βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η οικονομική επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Εν όψει αυτών παραθέτουμε δημοσίως, και σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων μερών (Δήμου, Συλλόγων κλπ Φορέων ) και καταθέτουμε ως Δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το έμπρακτο και επίκαιρο ενδιαφέρον μας, τις κάτωθι προτάσεις προς συζήτηση και διαβούλευση για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τόπου μας στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19.

  1. Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων προς τον Δήμο μας καθώς και δημοτικών φόρων και τελών και δημοτικών μισθωμάτων για 6 μήνες (πέραν της υπάρχουσας νομοθετημένης μείωσης).
  2. Η απαλλαγή πληρωμής των τελών κάλυψης κοινοχρήστων χώρων για τη χρήση του 2020, και τον συμψηφισμό των ποσών αυτών, στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί.
  3. Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  4. Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Covid-19, από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχυαν και ισχύουν οι περιορισμοί.

  5. Για τις επιχειρήσεις εστίασης λογω των μέτρων ασφάλειας που ανακοινώσε η κυβέρνηση , Καφέ – Μπαρ και Εστίασης του Δήμου μας   την προσωρινή αύξηση των παρεχόμενων τετραγωνικών, σε όσες επιχειρήσεις βέβαια το επιθυμούν, για την ανάπτυξη τραπεζο-καθισμάτων στους πεζόδρομους και τις πλατείες του Δήμου μας , όπου αυτό είναι εφικτό και δεν εμποδίζει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων) για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 χωρίς καμιά επί πλέον επιβάρυνση .
  6. Άμεση ανάκληση όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για οφειλές των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, προς το Δήμο και αναστολή – των διαδικασιών εκτέλεσης σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών προς το δήμο για 3 μήνες, επιπλέον αυτών που έχουν ανακοινωθεί.
  7. Να επιταχυνθεί άμεσα η διαδικασία εξόφλησης των χρηματικών ενταλμάτων για οφειλές του Δήμου προς τις επιχειρήσεις του δήμου μας χωρίς κωλυσιεργίες, ως ένα μέσο ενίσχυσης της ρευστότητας τους
  8. Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δήμο και τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα του με την ταυτόχρονη αναστολή κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.
  9. Διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων, που έχουν επιβληθεί φέτος, και εάν αυτό δεν είναι δυνατό αναστολή πληρωμής αυτών μέχρι 31-12-2020, και δυνατότητα αποπληρωμής με ευνοϊκές ρυθμίσεις των 120 δόσεων.

Τα παραπάνω μέτρα, κατά την άποψη μας, αποτελούν μια πρώτη δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Δήμου μας. Με δεδομένο ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου. Σε περίπτωση που κάποιος κακόβουλος, για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις παρούσες περιστάσεις, μιλήσει για « λαϊκισμό << «μικροπολιτική» ή «δημαγωγία παροχολογίας», απαντάμε εκ των προτέρων ότι η ανικανότητα κρύβεται πίσω από δικαιολογίες και προφάσεις.«Ιδού η Ρόδος».

Μοίρασε το άρθρο!