Πρακτικές συμβουλές εν όψει… δημοτικού σχολείου!

Τέλος λοιπόν το νηπιαγωγείο… Ώρα να αρχίσει το πραγματικό σχολείο! Αυτό με τα τετράδια και τα βιβλία, τα μαθήματα και το κουδούνι, τη μελέτη περιβάλλοντος και τα μαθηματικά. Με τόσες αλλαγές στο σχολικό περιβάλλον από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, λογικό δεν είναι να αλλάξει και ο «εξοπλισμός» του παιδιού; Μη σε ανησυχεί, αφού στα Public θα βρεις όλα όσα χρειάζεται σε εκπληκτική ποικιλία, μοναδικά σχέδια και χρώματα και προσιτές τιμές!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φροντίσεις, είναι να προμηθευτείτε μια καινούρια τσάντα η οποία θα έχει μεγαλύτερες αντοχές από αυτή που είχε το παιδί την προηγούμενη χρονιά στο νηπιαγωγείο. Τόσα βιβλία θα έχει να βάζει μέσα πλέον! Προτίμησε μία ελαφριά μεν αλλά υψηλής ποιότητας κατασκευής. Έλεγξε τις ραφές στις λαβές και τους ιμάντες και βεβαιώσου ότι ο σχεδιασμός της ταιριάζει στην πλατούλα του παιδιού. Το βασικότερο όλων; Θα πρέπει να έχει τους αγαπημένους του ήρωες επάνω: Hello KittyStar Wars , RabbidsPaw PatrolFrozenBarbie και άλλοι παιδικοί ήρωες, σε περιμένουν στα Public, οπότε οι επιλογές σου, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι ανεξάντλητες.

Η κασετίνα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα του παιδιού. Συνήθως σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά εντυπωσιάζονται από τις κασετίνες με πολλές θήκες για τα μολύβια, τις ξύστρες, τις γόμες και τα λοιπά αξεσουάρ τους, οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Διάλεξε το σχέδιο βάσει των προτιμήσεων του παιδιού (NBA ή Thomas the Train; Hot Wheels ή Princess;) και βαλ’ τη στο καλάθι σου!

Όσο για το φαγητό, δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό από το γεύμα που θα του ετοιμάσεις από το σπίτι. Πειραματίσου με διάφορες γεύσεις και ιδέες και βάλε ποικιλία στη διατροφή του. Χρησιμοποίησε πίτες για να του σερβίρεις τυλιχτές νοστιμιές με πολλή πρασινάδα, συνδύασε λαχανικά όπως μαρούλι ή φασόλια με το αυγό, βραστό ή ομελέτα και δημιούργησε υπέροχες σαλάτες με ιδιαίτερα συστατικά όπως κινόα, αβοκάντο ή μπιζέλια. Για όλα αυτά βέβαια θα χρειαστείς και το κατάλληλο δοχείο, οπότε πρόσθεσέ το στη λίστα σου.

Με το παιδί να αναπτύσσεται και τη δύναμή του να μεγαλώνει, είναι μια καλή ευκαιρία να του πάρεις ένα καινούριο παγούρι, πιο μεγάλο αυτή τη φορά απ’ ό,τι στο νηπιαγωγείο, στα 500 ml. Τα σχέδια που θα βρεις στο Public δεν έχουν τελειωμό, γι’ αυτό άφησε το παιδί να διαλέξει αυτό που το εκφράζει περισσότερο!

Να θυμάσαι ότι τα προϊόντα που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχουν την… έγκριση του παιδιού σου, τουλάχιστον όσον αφορά την εμφάνισή τους. Είναι πολύ όμορφο να του δώσεις τη δυνατότητα να επιλέξει το ίδιο και σε τελική ανάλυση, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για δικά του πράγματα!

Κάνε την προσαρμογή του ευκολότερη και βοήθησέ το να ξεκινήσει το –κανονικό- σχολείο με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Μοίρασε το άρθρο!