ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ”ΝΑΥΑΓΙΟ” ΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Μαύρα σύννεφα υπάρχουν ακόμα πάνω από την καρναβαλική παρέλαση, που διοργάνωσε ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία πολιτισμού, ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, που αποδιοργάνωσε, αφού κατάφερε μια επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια εκδήλωση, την μετέτρεψαν σε ένα μεγάλο φιάσκο.  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PoliteiaMeOrama.gr

Οι λόγοι που φτάσαμε σε αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα, και μια μέρα γιορτής για παιδιά , γονείς και όχι μόνο, να την μετατρέψουμε σε μέρα προβληματισμού, είναι πολλοί. Και τι εννοούμε. Όταν δεν έχεις την δυνατότητα να διοργανώσεις μια καρναβαλική παρέλαση, πως είναι δυνατόν να μπορέσεις να λύσεις τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών σου;

Οι λόγοι όπως αναφέραμε,ήταν πολλοί. Κατά αρχήν ο χρόνος προετοιμασίας για μια τέτοια εκδήλωση, αρκετά περιορισμένος, με αποτέλεσμα να γίνουν όλα στο ποδάρι.  Ο ”αποκλεισμούς” όλων όσων ασχολήθηκαν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ανθρώπους της διοίκησης, που δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, και φυσικά οι εργαζόμενοι στον δήμο, που και φέτος προσπάθησαν, και είναι στους μόνους που μπορεί κανείς να δώσει συγχαρητήρια, αλλά όταν οι από ”πάνω” πετάνε χαρταετό, τι να σου κάνουν οι άνθρωποι. Όπως επίσης και στις λιγοστές ομάδες που συμμετείχαν φέτος. 

Επικοινωνία; Το είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο. Καμία αναφορά σε κανένα site της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, σε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό, και το πιο βασικό, αποκλεισμός τοπικών site, με διάφορες γελοίες δικαιολογίες. Τεράστια η ευθύνη του γραφείου τύπου της διοίκησης, που μετά την αντιδημαρχία πολιτισμού, χρεώνεται αυτήν την μεγάλη αποτυχία, χωρίς βέβαια ο δήμαρχος να είναι άμοιρος των ευθυνών. Εμείς δεν ασπαζόμαστε αυτό που λένε οι περισσότεροι πολίτες, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είδαν μια διοίκηση να πέφτει σαν χάρτινος πύργος, ότι ο άνθρωπος ”δεν το έχει”. Σίγουρα κανένας δεν γεννιέται ”ηγέτης”. Αλλά τουλάχιστον το προσπαθεί.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες ”ντροπής” που θα θέλαμε γρήγορα να ξεχάσουμε, οι οποίες τραβήχτηκαν μεταξύ 11.45-12.00. Στο βάθος φαίνεται η στιγμή που ανεβαίνει η καρναβαλική παρέλαση, και προς τα πάνω φαίνεται η ”γύμνια”, που όσο προσπάθησαν να καλύψουν οι διοικούντες με διάφορα τρικ, δεν τα κατάφεραν. Οι φωτογραφίες του δελτίου τύπου, είναι την στιγμή που πλησιάζει ο μικρός όγκος των καρναβαλιστών, οπότε φαίνεται ότι έχει ”κόσμο”. Η βασική τους όμως αποτυχία, ήταν που τους γύρισαν την πλάτη, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

       

 

Μοίρασε το άρθρο!