Ποιοι είναι οι 9.213 άνθρωποι 60-64 ετών που πρόλαβαν δυο δόσεις εμβολίου;-Κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις

Mπορεί ο κ. Θεμιστοκλέους να είπε το απόγευμα της Δευτέρας ότι  «το σύστημα δεν είναι εύκολο να παραβιαστεί», όμως περισσότερο εύστοχη μοιάζει να είναι η δήλωση Χαρδαλιά πάνω στο θέμα, ο οποίος παραδέχτηκε τις «τρύπες» στο σύστημα εμβολιασμού. Διότι όπως προκύπτει πλέον όχι μόνο από τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά από το ίδιο το υπουργείο, κάποιες χιλιάδες εμβολιασμών δύσκολα δικαιολογούνται.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Συγκεκριμένα, σε πίνακα με τον απολογισμό του εμβολιαστικού προγράμματος μέχρι και την 21η Φεβρουαρίου που είχε καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του Κιν.Αλ Νάντιας Γιαννακοπούλου και δημοσίευσε η Real News την περασμένη Κυριακή, 9.213 άνθρωποι ηλικίας 60-64 ετών εμφανίζονται να έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση!

Όμως ο εμβολιασμός της ηλικιακής αυτής ομάδας ξεκίνησε επίσημα μόλις στις 15 Φεβρουαρίου, για να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, με το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη στη δεύτερη δόση να ορίζεται σε 12 εβδομάδες. Λογικά λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι 9.213 αυτοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία νωρίτερα από τις 15 Φεβρουαρίου, με εμβόλια είτε της Pfizer είτε της Moderna.

 O εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 με AstraZeneca είναι το λεγόμενο δεύτερο παράλληλο σύστημα εμβολιασμού, ενώ το πρώτο είναι αυτό με τα εμβόλια των Pfizer είτε της Moderna που μέχρι στιγμής «τρέχει» για τις ηλικίες 75+. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου, τα δυο παράλληλα συστήματα δεν διασταυρώνονται. Όπως έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο στις 15 Φεβρουαρίου «κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με AstraZeneca και όχι τα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών». Πώς λοιπόν εμβολιάστηκαν πάνω από 9.000 άτομα και με τη δεύτερη δόση μέχρι την 21η Φεβρουαρίου;

 
Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τον πίνακα, προσωπικό του ΕΟΔΥ, υγειονομικοί και σώματα ασφαλείας καταμετρώνται ξεχωριστά κι άρα δε συμπεριλαμβάνονται στα 9.213 άτομα. Είναι απορίας άξιο μέσω ποιων διαδικασιών κλήθηκαν ή βρήκαν πρόσβαση αυτά τα άτομα στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.
 
Από το δεύτερο κιόλας 10ήμερο του Ιανουαρίου κι αφού είχε ξεσπάσει και διακοπεί με επέμβαση του πρωθυπουργού ο εμβολιασμός δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και οικείων τους, το tvxs.gr έχει αποκαλύψει ή και αναδείξει μια σειρά από εκτός σειράς εμβολιασμούς. Πιο τρανταχτά παραδείγματα, ο  εμβολιασμός  καναλάρχη στο «Σωτηρία», ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και φυσικά τα στελέχη της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης. Τώρα το ίδιο το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει εννιά χιλιάδες ανθρώπους που για κάποιο λόγο έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ενώ δε θα έπρεπε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις, σίγουρα καλύτερες από αυτές των κ.κ. Θεμιστοκλέους και Χαρδαλιά.

Μοίρασε το άρθρο!