Ποιες χώρες έχουν το πιο οικονομικό Ίντερνετ;

Το Internet αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής και προσωπικής καθημερινότητας. Σε ποιες χώρες είναι άραγε πιο οικονομικό και σε ποιες πιο ακριβό; Νέα έρευνα μας δίνει απαντήσεις.

Ξέρατε ότι παγκοσμίως υπάρχουν 4,66 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο διαδίκτυο, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 60% του παγκόσμιου πληθυσμού; Αυτό είναι το πιο τρανταχτό στοιχείο ότι το Internet είναι παγκοσμίως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που αξιοποιεί η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Γι’ αυτό και το comparethemarket.com πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό να καταγράψει ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές και ποιες οι πιο οικονομικές για ευρυζωνικές συνδέσεις.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Αιθιοπία είναι πιο ακριβή από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με το κόστος σύνδεσης να βρίσκεται στα 307,84£ (365,40 ευρώ) το μήνα, ακολουθούμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 71,75£ (85,17 ευρώ) και το Κατάρ με 64,85£ (76,98 ευρώ). Αντιθέτως, δεν θα βρείτε φθηνότερη τιμή από της Ουκρανίας με 4,42£ (5,25 ευρώ) τον μήνα, αλλά και της Ρωσίας με κόστος 5,02£ (5,96 ευρώ).

Στην πιο οικονομική 10άδα συναντάμε επίσης τις Ρουμανία, Μολδαβία, Ινδία. Βιετνάμ, Καζακστάν, Βουλγαρία, Τουρκία, Λευκορωσία, με τιμές από 7,5 ευρώ τον μήνα (Ρουμανία), μέχρι 11,12 ευρώ (Λεκορωσία). Στην αντίπερα όχθη, την ακριβή δεκάδα συμπληρώνουν η Ζιμπάμπουε, το Ομάν, η Ονδούρα, η Σαουδική Αραβία, η Ισλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γουατεμάλα, με τιμές από 55,78 (Γουατεμάλα), μέχρι 69,19 ευρώ τον μήνα (Ζιμπάμπουε).

Η Ελλάδα κατατάσσεται στη 49η θέση παγκοσμίως στην λίστα με τις ακριβότερες χώρες για ευρυζωνικές συνδέσεις, κοστίζοντας κατά μέσο όρο 32,97€ το μήνα, που είναι φθηνότερο από την Ισπανία (38,71€).

Ωστόσο, αν αναρωτιέστε πώς συγκρίνεται η Ελλάδα με άλλες χώρες της Ευρώπης, τότε μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 15η θέση ως η πιο ακριβή χώρα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Για να δείτε μια πλήρη ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των 10 ακριβότερων και 10 φθηνότερων χωρών, μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.comparethemarket.com/broadband/content/global-broadband-index/

Πηγή: clickatlife.gr

Μοίρασε το άρθρο!