Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη-Από ποιους δρόμους θα περνάει

Tην επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατόδρομων δρομολογεί ο δήμος Θεσσαλονίκης με σχέδιο να γίνει ένας ποδηλατόδρομος που θα ενώνει την Ανατολική με τη Δυτική πλευρά της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει 400 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο. Αντίθετα το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων είναι μόλις 12 χιλιόμετρα. Κατασκευάστηκε το 2009 με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έκτοτε το δίκτυο αυτό δεν έχει συντηρηθεί και δεν έχει προστεθεί ούτε ένα εκατοστό καινούριου ποδηλατοδρόμου.

Αρπάξαμε κυριολεκτικά από τα μαλλιά τη νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση του χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα που προέβλεπε και δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Στο πλαίσιο αυτό στην συζήτηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα την εισήγηση της πρότασής μας να γίνει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας.

Προτείνουμε δημιουργία προσωρινού ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από το ανατολικό και θα φτάνει στο δυτικό κομμάτι της πόλης. Θα περνά από την οδό Μοσχονησίων, και θα περνά στις οδούς Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Λ.Στρατού, Τσιμισκή και Λ.Νίκης, και μαζί με συντήρηση στο δυτικό κομμάτι προς την Γιαννιτσών (Κουντουριώτου, Πολυτεχνείου). Είναι κάτι στο οποίο επενδύουμε με θέρμη. Ο νόμος ορίζει πως αυτό μπορεί να ισχύσει έως 30/11, αλλά στην περίπτωση αυτή ίσως ισχύσει η καλή πλευρά του ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Ελπίζω αν πάει καλά να μπορέσουμε να το περάσουμε μόνιμα», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις δράσεις του δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε έχει γίνει προεργασία για ανάπτυξη του δικτύου και το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ με 1,5 εκατ ευρώ.

Μοίρασε το άρθρο!