“Περπατώ και γνωρίζω:Tα πέτρινα γεφύρια του Αχλαδοχωρίου Σερρών»

“Περπατώ και γνωρίζω:Tα πέτρινα γεφύρια του Αχλαδοχωρίου Σερρών»

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει ημερήσια εξόρμηση με τίτλο “Περπατώ και γνωρίζω: Τα πέτρινα γεφύρια του Αχλαδοχωρίου Σερρών» για την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στη δράση αυτή, συνοδοιπόροι μας θα είναι μέλη του Φ.Ο.Σ.Σ.(Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος) Σιδηροκάστρου.

Με κατεύθυνση τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ανάμεσα στα βουνά Όρβηλος και Βροντού,θα συναντήσουμε μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά,τα περισσότερα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Μακεδονίας τα οποία βρίσκονται μέσα και έξω από το γραφικό Αχλαδοχώρι.

Η συνολική διαδρομή είναι μήκους 12 χλμ. Θα ανηφορίσουμε το μονοπάτι παράλληλα με το ρεύμα του Κρουσοβίτη και φτάνοντας στο τρίτο γεφύρι θα χωριστούμε σε δύο ομάδες. Όσοι επιθυμούν θα συνεχίσουν τη διαδρομή μέχρι το Καρυδοχώρι,οι υπόλοιποι θα ξεναγηθούν στο νερόμυλο και θα επιστρέψουν στο χωριό, όπου και θα περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του και θα επισκεφτούν την εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών.Στη συνέχεια, αφού υποδεχθούμε και τους οδοιπόρους της ανόδου του Κρουσοβίτη,θα καθίσουμε με όσους επιθυμούν και έχουν δηλώσει, για γεύμα σε ταβέρνα του χωριού.

Η μετακίνηση θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο με σημείο συγκέντρωσης το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 07:15 και ώρα αναχώρησης 07:30. Ο Σύλλογος θα τηρήσει απόλυτη σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους και μέχρι τον αριθμό των 50 ατόμων (μέγιστη χωρητικότητα Λ/Φ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην υπεύθυνη για τις εξορμήσεις του συλλόγου κ. Ευαγγελία Μακρή (τηλ.6979794446) οπωσδήποτε μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019. Ομοίως, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο γεύμα θα πρέπει να το δηλώσουν.

Οι συμμετέχοντες σε ολόκληρη την άνοδο του Κρουσοβίτη θα πρέπει να έχουν την οργάνωση ορειβασίας και προτείνεται να φέρουν αδιάβροχα ορειβατικά μποτάκια, σακίδιο με αδιάβροχο κάλυμμα, κάλτσες μάλλινες (και εφεδρικές), εσώρουχα ισοθερμικά ,μπουφάν αντιανεμικό – αδιάβροχο με ή χωρίς επένδυση, απορροφητικά γυαλιά ηλίου, παγούρι νερού (1-2 λίτρα), προσωπικά είδη, φαρμακείο, τρόφιμα (ξηροί καρποί, μπάρες, σοκολάτες), εφεδρικά ρούχα, σακούλες πλαστικές (για σκουπίδια, ρούχα κλπ.), φακός και εφεδρικές μπαταρίες, μπατόν τηλεσκοπικά και κάθε άλλο χρήσιμο υλικό.

Διευκρινίζεται, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ότι το πρόγραμμα και οι οργανωτικές επιλογές θα γίνονται από τους επικεφαλής οδηγούς και είναι δεσμευτικές για όλους. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του.

Καλούμε, όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν ένα ακόμη όμορφο τόπο της πατρίδας μας, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

https://www.perivallontikosoraiokastrou.gr

Μοίρασε το άρθρο!