Περισσότερα από 1.500 rapid test στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης – Πάνω από 5% η θετικότητα

Περισσότερα από 1.500 rapid tests έχουν πραγματοποιηθεί στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι αυτή την ώρα από τις 10 το πρωί, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ουρά. Είναι λιγότερο από πέντε λεπτά ο χρόνος αναμονής. Να πάνε να εξεταστούν για να έχουμε μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα», υπογράμμισε ο κ. Αρκουμανέας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε στη χώρα μας τετραπλασιασμό των θετικών κρουσμάτων που ανακοινώνουμε κάθε μέρα. Έχουμε αυξητικές τάσεις τις οποίες έχουμε δει και θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων κατά πάσα πιθανότητα και το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο ίδιος.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Σε όλο τον κόσμο έχουμε μια θεαματική αύξηση των κρουσμάτων και πολύ μεγάλη πίεση από την πανδημία», τόνισε.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τρία εξεταστήρια COVID, τα οποία δέχονται όσους θέλουν να εξεταστούν κατόπιν ραντεβού.

«Το επόμενο διάστημα θα έχουμε διευρυμένο ωράριο σε συνεργασία με νοσοκομεία στα συγκεκριμένα εξεταστήρια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μοίρασε το άρθρο!