ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1: Μια κλάση ανώτεροι οι Λονδρέζοι

Η Τσέλσι ήταν πολύ καλύτερη από τον ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο και νίκησε 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Ουίλιαν στο 7′, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Με ήττα ξεκίνησε τον όμιλο του Europa League ο ΠΑΟΚ. Η Τσέλσι ήταν καταφανέστατα ανώτερη από τον Δικέφαλο και με γκολ του Ουίλιαν στο 7ο λεπτό και επικράτησε 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του θεσμού. Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ των γηπεδούχων έγινε στο 83′.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:

1. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Καθολικά ανώτερη σε όλο το πρώτο μέρος η Τσέλσι. Καλύτερη σε όλες τις γραμμές. Είχε δέκα τελικές και ο ΠΑΟΚ μόλις μία. Ο Ουίλιαν, ο κορυφαίος των Λονδρέζων, προκάλεσε προβλήματα όπου και αν αγωνίστηκε. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί τον είδαμε να παίζει αριστερά, δεξιά και στον άξονα. Αυτός έκανε το 0-1 στο 7ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μπάρκλεϊ. Ο Βιεϊρίνια, που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο των μετόπισθεν, τα βρήκε… σκούρα, ενώ έχει και μερίδιο ευθύνης στο τέρμα που δέχτηκε ο Δικέφαλος, γιατί βγήκε μπροστά να μαρκάρει τον Άγγλο χαφ και απέτυχε, ενώ άφησε αφύλαχτο τον κορυφαίο Βραζιλιάνο εξτρέμ, που έκανε τη “ζημιά”. Εξαιρετικός και ο αριστερός μπακ των “μπλε” Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος με τα ανεβάσματά του “πονοκεφάλιασε” τον Ζαμπά. Ο Ισπανός παραλίγο να καταγράψει ασίστ, όταν η τρομερή του πάσα στο 38′ δεν αξιοποιήθηκε από τον Πέδρο.

Τόσο ο Βαρέλα όσο και ο Χατσερίντι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τον στράικερ της Τσέλσι, ο οποίος έφτασε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κοντά σε γκολ στο πρώτο μέρος. Τόσο ο Ουκρανός όσο και ο παρτενέρ του στο κέντρο των μετόπισθεν, εκτέθηκαν από τον διεθνή Ισπανό φορ.

2. ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ

Σαφώς και η Τσέλσι είναι… σκάλες ανώτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει και η άλλη όψη του… νομίσματος. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε, δεν μπόρεσε στο 45λεπτο να πιέσει τους Άγγλους και να τους βάλει σε μπελάδες. Αντίθετα, το σύνολο του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν καταπληκτικό αυτό που έκανε. Μόλις έχανε τη μπάλα από δικές του προσπάθειες, δύο και τρεις παίκτες έπεφταν αμέσως πάνω σε αυτούς των γηπεδούχων και τους έκλεβαν τη μπάλα με συνοπτικές διαδικασίες. Μέχρι και οι κεντρικοί αμυντικοί της Τσέλσι δημιουργούσαν. Ο Ρίντιγκερ, για παράδειγμα, έδωσε φοβερή μπαλιά στον Μοράτα, αλλά ο Ίβηρας επιθετικός αστόχησε για λίγο στο 21′.

3. ΟΙ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ΤΟΥ ΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Νωχελικοί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και υποταγή στο πρώτο 45λεπτο. Ας πούμε ότι ξεχώρισε ο Ελ Καντουρί από αριστερά, έδειξε μεγαλύτερο πάθος και προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Περισσότερο από αυτόν ο Λεό Ζαμπά από δεξιά, ο οποίος δύο φορές “έσκασε” ντρίμπλες στον Μάρκος Αλόνσο ξεσηκώνοντας την Τούμπα. Την τρίτη φορά που το επιχείρησε, χτυπήθηκε από τον Ισπανό. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ο διαιτητής Μαγιένκο υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, καθώς δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου, σε μαρκάρισμα του Μπάρκλεϊ στον Μαουρίτσιο. Η μοναδική τελική των Θεσσαλονικέων στο 45λεπτο ήταν η κεφαλιά του Βαρέλα από στατική φάση, με έναν ΠΑΟΚ δίχως κλασικό φορ, καθώς στην κορυφή αγωνίστηκε ο Πέλκας.

4. ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Ο Πασχαλάκης, ο οποίος έφερε πολύ σοβαρή ευθύνη στην ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τη Μπενφίκα, απέναντι στην Τσέλσι προχώρησε σε μια σειρά από καλές αποκρούσεις και κράτησε την ομάδα του “ζωντανή”. Στο 38′ και στο 72′ είχε νικήσει τον Πέδρο, στο 49′ τον Μοράτα και στο 86′ τον Ζιρού. Μπορεί να υπήρξαν στιγμές που οι επαναφορές του ήταν κακές, αλλά τουλάχιστον έκανε το χρέος του απέναντι στους εξαιρετικούς επιθετικούς της Τσέλσι. Όπως και στο πρώτο μισό, έτσι και στο δεύτερο η Τσέλσι είχε διαρκώς τη μπάλα, έναν “δαιμόνιο” Πέδρο, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να κυκλοφορήσει μπάλα. Δεν έπαιρνε ρίσκα, δεν μπορούσε να απειλήσει. Θεατής ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Κέπα.

5. ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ 83′

Όσο το σκορ έμενε στο 0-1, ο ΠΑΟΚ ήλπιζε. Έστω και με αυτήν την κακή εμφάνιση, είχε μείνει μέχρι τέλους στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να ανεβάσει την απόδοσή του. Για να καταλάβετε, ένα κόρνερ πήραν οι γηπεδούχοι στο β’ μέρος, στο 81′, και η Τούμπα πήρε “φωτιά”, αφού στα λεπτά που είχαν προηγηθεί, ευκαιρίες δεν πραγματοποιούσαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος πέρασε στον αγώνα τον Ουάρντα στο 62′, στο 69′ τον Πρίγιοβιτς, στο 82′ τον Μπίσεσβαρ, μήπως και αλλάξει κάτι. Τρεις παίκτες της μεσοεπιθετικούς, με την ελπίδα να παραβιαστεί η εστία του Βάσκου. Πρώτο σουτ του Δικεφάλου στο ματς αυτό του Βιεϊρίνια στο 83′ και δεύτερο αυτό του Μπίσεσβαρ στο 85′.

Τι άλλο είδαμε από εκείνο το λεπτό και μετά; Τον τσαμπουκά Ρίντιγκερ – Ουάρντα, το σπρώξιμο του Καντουρί στον Πέδρο ελάχιστα έξω από την περιοχή και τη δύναμη με την οποία έπεσε πάνω στον Ισπανό ο Πασχαλάκης, προκαλώντας του τραυματισμό, που ενδεχομένως και να είναι σοβαρός. Η αναμέτρηση έληξε, η Τσέλσι νίκησε δίκαια 0-1 τον ΠΑΟΚ.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Alberto Undiano Mallenco (Ισπανία)

Βοηθοί: Raúl Cabanero, Iñigo Prieto López De Cerain (Ισπανία)

4ος: Javier Rodriguez (Ισπανία)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάχοβ (69′ Πρίγιοβιτς), Λέο Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62′ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τζαπακόστα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγκας), Kαντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο, Ουίλιαν, Μοράτα (80′ Ζιρού).

Γκολ:  7′ Ουίλιαν

Κάρτες: 88′ Βέρνμπλουμ, 92′ Ελ Καντουρί, 92′ Ουάρντα – 90′ Μπάρκλεϊ, 91′ Ρίντιγκερ

 

Μοίρασε το άρθρο!