ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Τεράστια υποθήκη πρόκρισης σε νέο τελικό!

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, πράξη πρώτη…

Και με επιλογές που είχαν ενδιαφέρον εκατέρωθεν δεδομένης της «τριλογίας» σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Ο πρώτος λόγος ανήκε -αναμενόμενα- στους Θεσσαλονικείς, που ορμώμενοι από την έδρα τους, έδειξαν με το… καλημέρα όρεξη να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Τρία κόρνερ πριν τη συμπλήρωση του 10λεπτου για τον Δικέφαλο, ενδεικτικό της διάθεσης και των κινήσεων του ΠΑΟΚ να πιέσει ψηλά τους «πράσινους». Ένα πρώτο μέρος που επί της ουσίας όμως δεν έδωσε τίποτα στους «ασπρόμαυρους».

Απεναντίας, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και βρήκε τον τρόπο να «σπάσει» το passing game του αντιπάλου του, εγκλωβίζοντας τους Θεσσαλονικείς ενώ φρόντισαν να «χτυπήσουν» τον ΠΑΟΚ στα αριστερά της άμυνας του, βγάζοντας συνεργασίες με Βαγιαννίδη – Παλάσιος και κομβικό Τσέριν.

Ο Σλοβένος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του α΄ημιχρόνου, βάζοντας την υπογραφή του στη μεγαλύτερη ευκαιρία του α΄ημιχρόνου. Στο 21′ από δημιουργός, ανοίγοντας ωραία τη μπάλα για τον Παλάσιος, έγινε εκτελεστής όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του στο ριμπάουντ της απομάκρυνσης των αμυντικών του Δικεφάλου. Η εκτέλεση του Τσέριν όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, πιστοποιώντας την άνοδο του Παναθηναϊκού στο ματς και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του στον ΠΑΟΚ. 

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν αγωνιστικά το μομέντουμ τους στο α΄μέρος που έκλεισε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες και με τη «φτωχή» συγκομιδή τελικών προσπαθειών. Διαφορετικό το δεύτερο 45λεπτο σε επίπεδο προσώπων για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Μπερνάρ παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «απάντησε» με διπλή αλλαγή, επιστρατεύοντας Βέρμπιτς και Τσοκάϊ αντί Κουρμπέλη.

Σαν σε επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε και πάλι τα ηνία του ματς, Αντρίγια και Κωνσταντέλιας συνδυάστηκαν υπέροχα αλλά το σουτ του Σέρβου εκτός περιοχής βρήκε σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν. Σε αντίθεση με το α΄μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει έναν πιο ουσιαστικό Κωνσταντέλια στο παιχνίδι του, βγάζοντας και πάλι στο σύνολό του αρκετή πίεση στους παίκτες του «Τριφυλλιού».

Και στο 52′ ο νεαρός «μπαλαντέρ» του ΠΑΟΚ, ασκώντας ασφυκτική πίεση στον Βαγιαννίδη, τον «ανάγκασε» να γυρίσει αβίαστα και λανθασμένα τη μπάλα προς τον Λοντίγκιν, με τον Μπράντον Τόμας να «διαβάζει» έξοχα τη φάση. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για το 1-0! 

Στο 68′ ήταν η σειρά του Ραζβάν Λουτσέσκου να παρέμβει στο ματς, επιστρατεύοντας εμπειρία (Oλιβέιρα – Σβαμπ) και Τάισον από τον πάγκο, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ονειρικό ντεμπούτο για τον Βραζιλιάνο στη δεύτερη μόλις επαφή του με τη μπάλα για το 2-0 του ΠΑΟΚ, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από υπέροχη κίνηση και πάσα του Ολιβέιρα. Η κίνηση του Ρουμάνου από τον πάγκο αποδείχθηκε ματ, οι δύο αλλαγές του συνδυάστηκαν εκπληκτικά… 

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε άκρως ψυχωμένος, να «κυνηγήσει« ακόμη κι ένα τρίτο τέρμα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που αδυνατούσε να βρει απαντήσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων. Μάλιστα, στο 90′ ο Δικέφαλος πήγε να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα με ένα γύρισμα του Σβαμπ από τα αριστερά αλλά ο Λοντίγκιν με μια τρομερή επέμβαση έδιωξε τελευταία στιγμή. 

Τελικό αποτέλεσμα 2-0 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να βάζει τις βάσεις πρόκρισης στο «σπίτι» του, θέλοντας στη Λεωφόρο να τσεκάρει την πρόκριση σε μία εβδομάδα από τώρα… 

Προς το παρόν, χειρόφρενο στο Κύπελλο Novibet γιατί προέχει η «μάχη» των δύο στο πρωτάθλημα!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Αουγκούστο (69′ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (69′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Μπράντον (69′ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Τσοκάι), Τσέριν, Παλάσιος (82′ Καμπετσής), Μπερνάρντ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71′ Πούχατσ).
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς Σλοβενία)
Βοηθοί: Κλάντσνικ (Σλοβενία), Κόρντεζ (Σλοβενία)
Τέταρτος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Kαϊτάζοβιτς (Σλοβενία)

Μοίρασε το άρθρο!