ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στο απόλυτο… μηδέν!

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στο απόλυτο… μηδέν! Σε ένα κακό παιχνίδι με δραματικό, όμως, φινάλε, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και εν τέλει «καρπώθηκαν» από ένα βαθμό που φέρνει τον ΠΑΟΚ -προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Παραμένουν στο κόλπο οι «πράσινοι» που φωνάζουν για τη φάση του Μακέντα που ο Γκεστράνιους παραδέχθηκε το λάθος του, γυρίζοντας τη φάση πίσω κόβοντας υποσχόμενη ευκαιρία πριν πλασάρει ο Ιταλός, σ ένα σφύριγμα που εκθέτει τον διαιτητή.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο -θεωρητικά- λόγο στο α΄ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, εκφράζοντας γρήγορες επιθέσεις κυρίως μέσα από τις στιγμές που κατέγραψαν Τζόλης και Σφιντέρσκι. Ο Πάμπλο Γκαρσία ζητούσε διαρκώς από τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα άκρα προκειμένου να «ανοίξουν» τη διάταξη του Παναθηναϊκού που επί της ουσίας δεν ένιωσε ιδιαίτερη απειλή αλλά ούτε και… απείλησε.

Μόλις μια… υποψία ευκαιρίας με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, η «φτωχή» συγκομιδή της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι που δεν κατάφερε να καταγράψει τελική εντός εστίας σε όλο το 45λεπτο, δίνοντας συνέχεια στο αρνητικό σερί των «πρασίνων» μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. 

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Καντουρί λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα, ωστόσο, απώλεσε δις την ευκαιρία, με τον Διούδη να του λέει «όχι» στο 25′ και στη συνέχεια να «εγκλωβίζεται» από το δικό του κακό κοντρόλ της μπάλας (σ.σ. για την ακρίβεια γλίστρησε), μετά από υπέροχη κάθετη του Τσιγγάρα, χάνοντας σπουδαία -υπό προϋποθέσεις- φάση για να απειλήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Με το δείκτη του σκορ στο 0-0, αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες.

Με πινελιές από τον πάγκο και αναπροσαρμογή της τράπουλας ξεκίνησε το β΄ημίχρονο για τους Πάμπλο Γκαρσία και Λάζλο Μπόλονι, ενδεικτικό της διάθεσης και των δύο να εντείνουν την πίεση επιθετικά, ψάχνοντας γκολ και αποτέλεσμα αλλά το ταμείο μπροστά από τις εστίες παρέμεινε στο απόλυτο μηδέν σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Με σημαντική υποσημείωση πως ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, έδειξε μια πιο απειλητική διάθεση ενώ στο 78′ είδε τον Γκεστράνιους να σφυρίζει φάουλ του Λύρατζη στον Καμπετσή παρά το γεγονός πως ο τελευταίος μπόρεσε να κάνει την πάσα και στην εξέλιξη της φάσης ο Μακέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα – με την άμυνα του ΠΑΟΚ μετά το σφύριγμα να έχει σταματήσει…

Όσο η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε, το ματς εξελίχθηκε σε ροντέο για τις δύο ομάδες που θα μπορούσαν εύκολα να «κλέψουν» το τρίποντο, οι μεν με τον Κρμέντσικ και οι δε με τους Καρλίτος – Ενγκμπακοτό σε ένα δραματικό φινάλε στο γήπεδο της Τούμπας που έκλεισε στο 0-0! 

Μοίρασε το άρθρο!