ΠΑΟΚ: Νίκη 1-0 στην πρεμιέρα με Λάρισα με πρωταγωνιστή τον Τζόλη

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός του δικεφάλου σκόραρε ξανά ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ που πέτυχε, έχοντας κάνει πολύ ωραία κίνηση στο χώρο για να γίνει αποδέκτης της μπάλας που του πέρασε πολύ έξυπνα ο Μπίσεσβαρ και δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στη Λάρισα.

Στο α΄ημίχρονο, η ΑΕΛ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ΠΑΟΚ, νιώθοντας με το… καλημέρα την πίεση των «ασπρόμαυρων» που έμοιαζαν αρκετά κινητικοί έξω από την αντίπαλη περιοχή τους με εκφραστές τους Τζόλη και Πέλκα, την ώρα που ο Δημήτρης Γιαννούλης δημιουργούσε αρκετά ρήγματα από τα αριστερά ενώ ο Μπίσεσβαρ που κλήθηκε να τα φέρει εις πέρας σε ένα νέο ρόλο, ήταν ο πρωταγωνιστής αρκετών καλών προϋποθέσεων που δημιουργήθηκαν από τους γηπεδούχους.

Με τους φιλοξενούμενους να καλούνται στο μεγαλύτερο διάστημα να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ με διπλή άμυνα ζώνης, η ΑΕΛ έμοιαζε πολύ… σκληρή για να παραδοθεί εύκολα ενώ στις καθυστερήσεις έφτασε και μια «ανάσα» από την ισοφάριση, μετά την εκτέλεση φάουλ του Τόρζε δεδομένης της σύγχυσης που προκλήθηκε στην περιοχή του Δικεφάλου. Εν τέλει ο πεσμένος στο έδαφος Μιχαηλίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 1-0.

Χωρίς αλλαγές εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στο β΄ημίχρονο, με το σκηνικό να παραμένει ίδιο. Ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, με πολλά τρεξίματα και πρωτοβουλίες, αναγκάζοντας την ΑΕΛ σε έναν πιο παθητικό ρόλο, όντας απόλυτα προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει αέρα δύο τερμάτων και να φτάσει ακόμη πιο κοντά στη νίκη στο 62΄αλλά ο Τσούμπα Άκπομ έχασε την ευκαιρία της… χρονιάς, όταν ο Πέλκας έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον  Άγγλο που θα έπρεπε απλά να πλασάρει σε κενή εστία, εντελώς αμαρκάριστος. Αντ΄αυτού ο Άκπομ είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και με τον Νάγκι εκτός θέσης!

Έχοντας ένα γεμάτο 20λεπτο στη διάθεσή του, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Άντριγια Ζίβκοβιτς έκανε το ντεμπούτο του στο γήπεδο της Τούμπας, καταγράφοντας τις δικές του ευκαιρίες με το… καλημέρα, όντας αρκετά δραστήριος, όπως και όλη η μεσοπιθετική γραμμή του Δικεφάλου που παρά τις συνεργασίες και τη διάθεση, βρήκε απέναντί της σε ετοιμότητα τον πορτιέρε των «βυσσινί».

 

Πολλές οι αλλαγές και για τις δύο ομάδες στο φινάλε του παιχνιδιού, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, δίνοντας στους «ασπρόμαυρους» τους τρεις πρώτους βαθμούς του πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο κομβικό παιχνίδι της Τρίτης (15/9) απέναντι στη Μπενφίκα, φορώντας το ευρωπαϊκό του κοστούμι.

ΠΑΟΚ- ΑΕΛ 1-0

Γκολ: 16’ Τζόλης

Κίτρινες: 40’ Ίνγκασον, 42’ Γιαννούλης, 49’ Τρούγιτς, 53’ Μιχαήλ, 55’ Ελ Καντουρί, 69’ Πέλκας, 73’ Μιχαηλίδης.

Κόκκινες:

Γήπεδο: ΤΟΥΜΠΑΣ

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89’ Κρέσπο), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89’ Ζαμπά), Πέλκας (75’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (78’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκέργκελι, Μιχαήλ, Σπαρβ, Μπέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (81’ Πινακλας), Γκάμπριελ, Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Τρούγιτς.

Πηγή: sdna

Μοίρασε το άρθρο!