ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ 1-3: Κατέρρευσε και αποκλείστηκε ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος στον όμιλο του Europa League και αποκλείστηκε έχοντας γνωρίσει τρίτη εντός έδρας ήττα στο γκρουπ. Η ΜΠΑΤΕ, που προηγήθηκε 0-3 στο πρώτο ημίχρονο και έπαιζε με δέκα από το 61′, νίκησε 1-3 και πέρασε ως δεύτερη.

Μετά την Τσέλσι και τη Βίντι, ο ΠΑΟΚ γνώρισε και τρίτη ήττα στην Τούμπα, στον όμιλό του στο Europa League. Ο Δικέφαλος, που πλήρωσε την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου οπότε και βρέθηκε να χάνει 0-3 (με αυτό το σκορ είχαν προηγηθεί στη Λευκορωσία οι Θεσσαλονικείς), ηττήθηκε τελικά 1-3 και τερμάτισε στην τελευταία θέση του γκρουπ.

Πάμε να δούμε τα τρία πράγματα που μάθαμε μετά τον αγώνα στην Τούμπα, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου…

1. ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ

Ποιος να το περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα “έκλεινε” το πρώτο μέρος με 3-0 πίσω στο σκορ. Ο Δικέφαλος μπήκε δυναμικά στο γήπεδο, πίεσε τη ΜΠΑΤΕ και έχασε ευκαιρίες με Πέλκα (2′), Βιεϊρίνια (8′) και Βαρέλα (9′). Μέχρι εκεί. Στο 18′ δέχτηκε γκολ, έστω με δόση τύχης εκ μέρους του Σκάβις που έσπρωξε τη μπάλα στο βάθος της εστίας με το στήθος, και μετά επήλθε κατάρρευση. Ό,τι και αν επεδίωκαν να κάνουν οι γηπεδούχοι, δεν τους έβγαινε. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, κακές μεταβιβάσεις, ενώ οι Λευκορώσοι έβρισκαν εύκολα χώρους για να “χτυπήσουν” στην κόντρα επίθεση, αφού οι παίκτες του Δικεφάλου έβγαιναν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ “έβραζαν” στην Τούμπα βλέποντας την υπερβολικά κακή εμφάνιση της ομάδας τους. Αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και γκρίνια. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 30′ με τον Στάσεβιτς και τελικά το πέτυχαν στο 42′ από τον Σίγκνεβιτς. Ο σκόρερ Σκάβις έβγαλε τη σέντρα, ο Στάσεβιτς που είχε κάνει την ασίστ στο 0-1 ανατράπηκε τον απρόσεχτο Μάτος και ο διαιτητής Welz καταλόγισε ορθά πέναλτι. Ο πρώην επιθετικός του Πλατανιά έγραψε το 0-2, ενώ στο 45’+1′ στην κόντρα το σύνολο του Αλεκσέι Μπάγκα βγήκε στην αντεπίθεση και έφτασε σε τρίτο τέρμα, πάλι με σκόρερ τον Σίγκνεβιτς (0-3).

2. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ “ΠΡΙΓΙΟ” ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΓΚΝΕΒΙΤΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μισό. Όχι μόνο για να ελπίζει σε πρόκριση, αλλά τουλάχιστον να μετριάσει τη γκρίνια των οπαδών του, οι οποίοι γέμισαν την Τούμπα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές (Τόσκα αντί Βιεϊρίνια και Ουάρντα αντί Λημνιού) και τον Λουτσέσκου να αναγκάζεται σε τρίτη αλλαγή μόλις στο 53′, καθώς δύο λεπτά νωρίτερα ο Πέλκας αποχωρούσε τραυματίας (τον αντικατέστησε ο Άκπομ). Παρά τη δυσάρεστη εξέλιξη, ο Δικέφαλος είχε πράγματι μπει αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση. Ή έστω να προσπαθήσει. Στο 59′ ο αρχισκόρερ Πρίγιοβιτς με κοντινό πλασέ από τρομερή ενέργεια του Ζαμπά από δεξιά μείωσε σε 1-3. Δεύτερο καλό νέο για τους Θεσσαλονικείς ότι στο 61′ ο σκόρερ δύο τερμάτων της ΜΠΑΤΕ δεχόταν κόκκινη κάρτα επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο!

3. Ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ”

Δεν είχε καμία σχέση ο ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους με αυτόν του δεύτερου. Ο Σερμπίτσκι δεν σταμάτησε να έχει τα μάτια του… 14, καθώς η εστία του “πολιορκήθηκε”. Ο Δικέφαλος έκλεισε τη ΜΠΑΤΕ στο 1/3 και επιδίωξε να προκαλέσει ρήγμα από δεξιά με Ζαμπά, από αριστερά με Ουάρντα και από τον άξονα με τον… Μάτος! Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ “μετακόμισε” στη μεσαία γραμμή έχοντας το ρόλο του οργανωτή! Στη θέση του είχε περάσει ο στόπερ Βαρέλα, ο οποίος στο 65′ έφτασε μια… ανάσα από το 2-3, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Άκπομ (60′, 70′, 80′), Μαουρίσιο (66′), Μάτος (68′, 77′) και Τόσκα (74′) έφτασαν κοντά σε γκολ, αλλά ο κίπερ της ΜΠΑΤΕ δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά. Για την ήττα και τον αποκλεισμό ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την εικόνα διάλυσης από το 18′ και μετά έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Tobias Welz (Γερμανία)

Βοηθοί: Rafael Foltyn, Markus Häcker (Γερμανία)

4ος: Dominik Schaal (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46′ Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Ζαμπά, Πέλκας (53′ Άκπομ), Λημνιός (46′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΒ (Αλεκσέι Μπάγκα): Σερμπίτσκι, Ριός, Βολκόβ, Πολιακόβ, Φιλίποβιτς, Μπάγκα, Ντράγκουν (88′ Γιαμπλόνσκι), Ίβανιτς, Σκάβις (83′ Γκορντέιτσουκ), Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς.

 

Γκολ:  59′ Πρίγιοβιτς/18′ Σκάβις, 42′-45+1′ Σίγκνεβιτς  

Κάρτες: 36′ Βιεϊρίνια, 43′ Μάτος – 27′ Μπάγκα, 72′ Ρίος, 95′ Γιαμπλόνσκι

Κόκκινη: 61′ Σίγκνεβιτς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 16 (12-3)

2. ΜΠΑΤΕ 9 (9-9)

3. Βίντι 7 (5-7)

4. ΠΑΟΚ 3 (5-12)

Μοίρασε το άρθρο!