Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Τον πλήγωσε ένα δικό του παιδί

Ο ΠΑΟΚ με μια μαγική ενέργεια του Πέλκα, τον οποίο ανέδειξε ο Γιώργος Δώνης, και γκολ του Σβιντέρσκι πήρε προβάδισμα από το 11′ λεπτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, 1-0, και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά πριν καν ξεκινήσει το ματς.

ΠΑΟΚ πριν καν ξεκινήσει το ματς του ΟΑΚΑ είχε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με το 2-0 της Τούμπας αλλά κατέβηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να τελειώσει την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

 Το κατάφερε μόλις στο 11′ λεπτό όταν ένα “ποδοσφαιρικό παιδί” του Γιώργου Δώνη, ο Δημήτρης Πέλκας, έκανε μια μαγική ενέργεια, πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και έδωσε μισό γκολ στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε, άνοιξε το σκορ και παράλληλα ανάγκασε το τριφύλλι να κυνηγάει τέσσερα τέρματα.

Κάτι που δεν μπορούσε φυσικά να γίνει με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει κόντρα στον ανώτερο ΠΑΟΚ. Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν στο 9′ ο Χατζηθεοδωρίδης στην κλασική ευκαιρία του τριφυλλιού έδινε το προβάδισμα στην ομάδα των “πράσινων”. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δύο νίκες και θα υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ:

1. ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Ο Φερέιρα παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα ενώ ο Δώνης έκανε μια αλλαγή σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Χατζηθεοδωρίδη αντί του τραυματία Ινσούα.

Ο ΠΑΟΚ όμως μπήκε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με στόχο να πιέσει από την αρχή τους πράσινους αρκετά ψηλά, ακόμα και στην πρώτη πάσα του Διούδη μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι. Ότι δηλαδή είχε κάνει το τριφύλλι στο ματς πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν με το ίδιο νόμισμα τους πράσινους και κατάφεραν με την πίεση τους να κλέψουν μπάλες, να βγάλουν φάσεις, να σκοράρουν και να απειλήσουν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ στάθηκε και εύστοχος σε αντίθεση με το ματς πρωταθλήματος όταν στη πρώτη του φάση, με τον Σβιντέρσκι, βρήκε το τέρμα που ήθελε ώστε να μη δώσει περιθώρια στους πράσινους. Βέβαια το γκολ του Πολωνού προήλθε από μια μαγική ενέργεια του Πέλκα. Το “ποδοσφαιρικό” παιδί του Γιώργου Δώνη έκανε μια πανέμορφη προσπάθεια, πέρασε τρεις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη.

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε η πρόκριση στα ημιτελικά καθώς εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έψαχνε τέσσερα γκολ. Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που πήρε έπαιξε άνετα στην εξέλιξη της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην πράσινη άμυνα και βρήκε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα μέχρι το τέλος του αγώνα.

2. ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

3. ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η ταυτότητα του αγώνα:

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

Βοηθοί: Αλεσάντρο Κοστάντζο (Ιταλία), Ματέο Πασέρι (Ιταλία)

4ος: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μάρκο ντι Μπέλο (Ιταλία)

AVAR: Στέφανο Αλάσιο (Ιταλία)

Γκολ: 11′ Σβιντέρσκι

Κίτρινες: 56′ Δώνης, 79′ Πούγγουρας/44′ Μαουρίσιο, 85′ Λημνιός

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι (46′ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (59′ Περέα), Ζαχίντ (70′ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86′ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας(63′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (72′ Άκπομ).

Μοίρασε το άρθρο!