ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Το Μέλλον» (Things to Come / L’ Avenir – 2016) της Μία Χάνσεν Λαβ

214651g-1-things_to_come_03

18/11/2016

Η Ναταλί διδάσκει φιλοσοφία σ’ ένα γυμνάσιο στο Παρίσι. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει ιδιαίτερα το να μπαίνει στην σκέψη. Παντρεμένη με δύο παιδιά, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της οικογένειας, των πρώην μαθητών της και της πολύ κτητικής μητέρας της. Μια μέρα, ο σύζυγός, της ανακοινώνει πως την αφήνει για μια άλλη γυναίκα. Με την ελευθερία να την ωθεί μπροστά η Ναταλί πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τη ζωή της.

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της Μία Χάνσεν Λαβ (Goodbye First Love – 2011, Eden – 2014), σηματοδοτεί την απομάκρυνση από το θέμα της νεολαίας. Αντ’ αυτού επιλέγει να εξερευνήσει την έναρξη της ωριμότητας, μέσα από ένα ισχυρό αλλά επίσης και ειρωνικό πορτρέτο μιας γυναίκας. Η ταινία απεικονίζει όχι μόνο την αναζήτηση ενός ατόμου για νέες λεωφόρους, αλλά και σε ποιο βαθμό η φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή. Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Μαρκόν, Ρομάν Κολίνκα, Έντιθ Σκομπ, Σάρα Λε Πικάρ.

Μία αξιόλογη ταινία που διακατέχεται από μία ακόμη σπουδαία ερμηνεία της κορυφαίας Ιζαμπέλ Ιπέρ. Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Φεβρουάριο στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Μπερλινάλε), όπου και απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας. Στη χώρα μας είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Γιώργος Ρούσσος

Μοίρασε το άρθρο!