ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ «Βερολίνο, Αντίο» του Φατίχ Ακίν (Γερμανία)

221580g-2.tschick_01

Ο δεκατετράχρονος Μάικ (Tristan Göbel) προέρχεται από μία πλούσια μεγαλοαστική οικογένεια του Βερολίνου. Η μητέρα του είναι αλκοολική και βρίσκεται σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ ο πατέρας του περνά τις διακοπές του με την γραμματέα του. Ο καινούργιος του συμμαθητής o Τσικ, έχει καταγωγή από τη Ρωσία. Οι δύο φίλοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές μαζί, μ’ ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Και κάπως έτσι, ξεκινά η απότομη ενηλικίωση των ηρώων μας, μαζί με τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα.

Δύο χρόνια μετά την ταινία του «Η Μαχαιριά» (The Cut – 2014), ο αξιόλογος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν, παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία: «Βερολίνο, Αντίο». Ο Γερμανός καλλιτέχνης, τουρκικής καταγωγής, επιστρέφει και μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Βόλφγκαγκ Χέρντορφ. Πρόκειται για ένα road movie, αλλά παράλληλα και μία ιστορία ενηλικίωσης, ιδωμένη με ευαισθησία και χιούμορ. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, ένταση και περιπέτεια, με φόντο μία παιδική φιλία.

«Τα γυρίσματα ήταν τα πλέον εξοντωτικά που έχω κάνει. Ίσως παρόμοια ήταν η κατάσταση στην ταινία «Μαζί Ποτέ». Δεν είχαμε χρόνο να δούμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος, έπρεπε απλά να συνεχίζουμε.» – Φατίχ Ακίν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!