Παγκόσμια ανησυχία: Το Ιράν κατέλαβε δεξαμενόπλοιο για παράνομη μεταφορά καυσίμου – Υπό κράτηση 12 μέλη του πληρώματος

Η ακτοφυλακή του Ιράν δέσμευσε ένα δεξαμενόπλοιο για φερόμενο λαθρεμπόριο καυσίμου και έθεσε υπό κράτηση τα 12 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters το δεξαμενόπλοιο μετέφερε σχεδόν 284.000 λίτρα πετρελαίου και αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να ανεβάσει και άλλο την ένταση στον Περσικό Κόλπο έπειτα από την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε άλμα κοντά στο +20% ενώ τώρα οι τιμές βρίσκονται κοντά στο +10%.

Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο. Ωστόσο, υποχώρησαν από τα υψηλά τους επίπεδα αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας για να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία.

Μοίρασε το άρθρο!