Πέναλτι στη διαφθορά

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει 28 άτομα για κακουργηματικές κατηγορίες στημένων αγώνων και σύστασης συμμορίας, είναι από μόνο του μια ένδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαρύτατα και διαβρώνεται από τη διαφθορά.

Η είδηση επικεντρώνεται για ευνόητους λόγους στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού καθώς είναι αυτός από τους εμπλεκόμενους που παράλληλα με μια ΠΑΕ, ασκεί πολιτική επιρροή, κατέχει ΜΜΕ, και φυσικά αναμένεται να αντιδράσει σκληρά.

Αν κλιμακώνοντας την σύγκρουση, δεν παραδώσει τις μετοχές του, όπως προβλέπει ο νόμος, η ομάδα του θα υποβιβαστεί. Και το ίδιο φυσικά θα συμβεί αν οι επικεφαλής των άλλων ομάδων που διώκονται κάνουν το ίδιο.

Ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης βέβαια είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η επιχείρηση κάθαρσης στο ποδόσφαιρο. Ήδη το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, οι φίλαθλοι δεν γνωρίζουν ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, είναι δείγμα προόδου που πιστώνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού και την κυβέρνηση.

Το στοίχημα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού δεν τελειώνει εδώ. Τα πέναλτι δεν είναι ποτέ σίγουρα γκολ.

Μοίρασε το άρθρο!