Πάσχα 2018: Ο καιρός από την ΕΜΥ για την Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Μεγάλη Εβδομάδα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ ενθαρρυντικές είναι οι προγνώσεις των μετεωρολόγων και για την Κυριακή του Πάσχα.

 

Πιο συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα (02/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νότια. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βορειοδυτικοί, έντασης 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Τη Μεγάλη Τρίτη (03/04) και τη Μεγάλη Τετάρτη (04/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικά περιορισμένη ενδέχεται να είναι και πάλι η ορατότητα το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα την Τρίτη στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο την Τετάρτη.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (05/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά, δυτικοί με την ίδια ένταση, με τη θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04) αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, όπου και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή του Πάσχα ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κάνει το χατίρι όσων φιλοδοξούν να σουβλίσουν τον οβελία, με λιακάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πλην της Κρήτης και νησιών του νοτίου Αιγαίου όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Μοίρασε το άρθρο!