Ο Στάθης Ψάλτης ο οποίος απεβίωσε σήμερα και η νέα ταινία, «Νίκος Καζαντζάκης» στην οποία πρωταγωνιστεί

caltis

 

Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 66 ετών, δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Πρόκειται για την ταινία, «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο με τον αγαπημένο ηθοποιό να υποδύεται το ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά.

Σε πρόσφατη, μάλιστα, συνέντευξη του στην εφημερίδα, «Espresso» είχε μιλήσει για τον ρόλο αυτό ο Γιάννης Σμαραγδής λέγοντας ότι «ο Στάθης Ψάλτης απέδωσε τον ρόλο με σπαρακτικό τρόπο και με πρωτόγνωρη πνευματικότητα».

Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι η μεταμόρφωση του Ψάλτη ήταν τόσο επιτυχημένη, που τον έκανε αγνώριστο ακόμη και στους συνεργάτες του. «Οι άνθρωποι που δούλεψαν στα γυρίσματα δεν τον γνώριζαν και όταν περνούσε από μπροστά τους, νόμιζαν ότι ήταν ένας κανονικός ηγούμενος! Η γενειάδα δουλεύτηκε πολύ καιρό πριν πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, ενώ για να μεταμορφωθεί και να αλλάξει εμφάνιση χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες», είχε δηλώσει ο κ. Σμαραγδής.

Ο Στάθης Ψάλτης, που συμμετείχε αμισθί, συνεργάστηκε άψογα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη με τον σκηνοθέτη να υποστηρίζει: «Έδεσαν πάρα πολύ και όσοι έζησαν από κοντά το γύρισμά τους έχουν να λένε ότι επρόκειτο για μια μαγική στιγμή: δύο ηθοποιοί που έμοιαζαν γίγαντες».

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί από τους γιατρούς ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός παρέμενε σε νοσηλεία σχεδόν επί ένα μήνα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα Ψάλτη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Στάθης Ψάλτης: Ο μεγάλος του έρωτας με την Χριστίνα που έμεινε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του στιγμή!

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη, καθώς ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε ζωτικά του όργανα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

«Σήμερα και ώρα 14.25 μμ έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/03/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α “Ο Άγιος Σάββας” όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας. Από 16/04/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου κατέληξε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Στάθης Ψάλτης: `Έδινα νερό και ζάχαρη στην νεογέννητη κόρη μου όταν έμεινα χωρίς δουλειά|

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο ψηλόλιγνος «θεός» της ελληνικής βιντεοκασέτας γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και στα 11 η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. 

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Στάθη Ψάλτη

Το 1967, σε ηλικία μόλις 16 χρόνων πήγε με το φίλο του επίσης ηθοποιό Κώστα Αθανασόπουλο στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Μέχρι να γίνει ο ηθοποιός που όλοι γνωρίζουμε έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Παντρεύτηκε στα 17 του, αλλά χώρισε γρήγορα, και από αυτόν τον γάμο έχει μία κόρη, τη Μαρία. Εκτός από μέγας κωμικός, ήταν και… απίστευτος γυναικοκατακτητής! Με την Καίτη Φίνου αρραβωνιάστηκε τρείς φορές, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Ακολούθησαν η Χριστίνα Παππά, η Τζούλια Μπάρκα, η Λίζα Μαλινδρέτου. Μετά το γάμο του με την εντυπωσιακή Τάρια Μπούρα, το 2006 παντρεύτηκε την πολύ νεότερή του, Χριστίνα Ψάλτη, για την οποία είχε δηλώσει: «Μου την έστειλε ο Θεός για τα… τελευταία χρόνια της ζωής μου…». 

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα Καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας». Έχει παίξει πολλούς ρόλους στην καριέρα του κατά το πλείστον κωμικούς.

Έχουν μείνει πολλές ατάκες από τις ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!». Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών» τραγούδησε το «Ήτανε μιά φορά» του Νίκου Ξυλούρη. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Την περασμένη χρονιά ο Στάθης Ψάλτης, υποδύθηκε την παραμάνα της Ιουλιέτας στο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε διασκευή – σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον.

 

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Η φιλμογραφία του

Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972)

Οι φανταρίνες (1979)

Τα παιδιά της πιάτσας (1979)

Γεύση από Ελλάδα (1980)

Ο ποδόγυρος (1980)

Ο παρθενοκυνηγός (1980)

Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)

Τροχονόμος Βαρβάρα (1981)

Τα καμάκια (1981)

Πάμε για …καφέ?! (1981)

Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981)

Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)

Βασικά… καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές (1982)

Και ο πρώτος ματάκιας (1982)

Τα σαϊνια (1982)

Καμικάζι αγάπη μου (1983)

Πες τα βρωμόστομε (1983)

Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)

Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια (1984)

Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω (1985)

Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)

Ο καβαλάρης των F.M. stereo (1986)

Ράκος…Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)

Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)

Ένας αλλά… λέων: Best of the best (1988)

Ξενοδοχείο Καστρί (1988)

Ο μεγάλος παραμυθάς (1988)

Τρελλάδικο πολυτελείας (1989)

Απαγωγή στα τυφλά (1989)

Και δειλός και τολμηρός (1988)

Ο πανταχού παρών (1989)

Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)

 

Το Ποτάμι αποχαιρετά τον Στάθη Ψάλτη

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!