Ο πόλεμος είναι νεκροί και όχι ψυχρή καταγραφή αριθμών

Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία σε βάρος των Κούρδων διεξάγεται σε ένα καθεστώς γενικευμένης διεθνούς απάθειας, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε σφαίρα επιρροής. Πέρα από τις ασυνάρτητες δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ που συσκοτίζουν το τοπίο, όλες οι υπερδυνάμεις εξαντλούνται σε προσχηματικές αντιδράσεις καθώς ο Ερντογάν δρα υπό την ανοχή τους.

Οι Κούρδοι, που φάνηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμοι στη Δύση καθώς αποτέλεσαν την πιο αξιόπιστη και αξιόμαχη δύναμη κατά των τζιχαντιστών στη Συρία, εγκαταλείπονται για άλλη μια φορά από τις ΗΠΑ και τις υπερδυνάμεις αφού εκπλήρωσαν τη δύσκολη αποστολή της απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος όπως συμβαίνει κάθε φορά που οι ισχυροί μοιράζουν «τα λάφυρα της νίκης» κατά πώς τους βολεύει. Με μια εισβολή που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανής απουσία εικόνων και μιντιακής κάλυψης, η Τουρκία επιχειρεί μια εκκαθάριση, και εκφράζονται φόβοι για γενοκτονία, ενώ το «παγκόσμιο χωριό» της ενημέρωσης αρκείται σε διπλωματικές αναλύσεις.

Όμως στο πεδίο των μαχών, η εισβολή προκαλεί νεκρούς και ανείπωτη οδύνη. Ο διαχωρισμός μεταξύ αμάχων και στρατιωτών, φαντάζει μάλλον ειρωνικός για ένα λαό που δεν διαθέτει τακτικό στρατό αλλά ούτε κρατική υπόσταση καθώς δεν είναι καν μια χώρα. Οι εικόνες που με δυσκολία δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, μαρτυρούν τόσο την αδικία σε βάρος των Κούρδων και τη φρίκη του πολέμου.

Τα βίντεο με τη γυναίκα που επιτίθεται στους  Αμερικανούς στρατιώτες για την αμέτοχη στάση των ΗΠΑ, όσο και με το σπαρακτικό ξέσπασμα της μάνας που κρατά στα χέρια της το νεκρό της κοριτσάκι της, και διερωτάται γιατί οι Αμερικανοί τους πούλησαν στην Τουρκία έκαναν τον γύρο του κόσμου. Όμως ούτε η κατακραυγή, όπου η ενημέρωση δεν είναι ελεγχόμενη, ούτε το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές σύμμαχοι της Τουρκίας επανακάμπτουν και σφάζουν αμάχους,

φαίνεται να ενοχλεί το διεθνή παράγοντα και τις δυτικές κοινωνίες.
Ο πόλεμος για όλους αυτούς είναι ψυχρή καταγραφή αριθμών. Στην πραγματικότητα όμως ο πόλεμος είναι νεκροί και καταστροφή.

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ…

Μοίρασε το άρθρο!