Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους πρόσφυγες

123422-353x221

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης – μέσω του PAOK ACTION – που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη ευπαθών πληθυσμών, προσφύγων και παιδιών δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής μπροστά σε όλους αυτούς του ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και δίνουν καθημερινά μία άνιση μάχη επιβίωσης.

Η αρχή της συντονισμένης προσπάθειας για την παροχή βασικών αγαθών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες (UNHCR – the UN Refugee Agency) και με την υποστήριξη του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Δομών Φιλοξενίας Β. Ελλάδας & Ηπείρου του Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έγινε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εκεί βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία μετέφερε και παρέδωσε ρούχα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του κρύου (ισοθερμικά, σκούφους, γάντια ) όπως επίσης και πολλά δωράκια ΠΑΟΚ.

Την Πέμπτη (09.02) πραγματοποιήθηκε νέα επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα Κιλκίς όπου ο Στρατηγικός Σύμβουλος ΕΚΕ – PAOK ACTION κ. Αναστάσιος Οσιπίδης, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Δημήτρης Πέλκας , Χάρης Χαρίσης , Δημήτρης Χατζηισαΐας κι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Λαγωνίδης μοίρασαν ρούχα, υλικά πρώτης ανάγκης καθώς και πολλά δώρα για μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η γνωριμία μεταξύ των αθλητών μας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του κέντρου φιλοξενίας με την σχετική φωτογράφηση.

Όπως δήλωσε ο κ. Οσιπίδης στην κάμερα του PAOK TV: «Εγώ αυτό που θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μία προσφυγική ομάδα, αντιλαμβάνεται και ζει στο πετσί του, αυτά που βιώνουν, γι αυτό και βρίσκεται δίπλα τους και στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται υπέρ των προσφύγων. Ο ΠΑΟΚ έχει στην οικογένειά του πολλούς ανθρώπους που έχουν ζήσει την προσφυγιά και έχουν αλλάξει στην ζωή τους παραπάνω από μία πατρίδες. Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους να βρουν τον δρόμο τους, να γιατρευτούν οι πληγές τους, όπως εμείς τα καταφέραμε, και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ να μεγαλώσουν και να γίνουν άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία, όπου και αν βρίσκονται».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ευαισθητοποιημένη από την πρώτη στιγμή γύρω από το ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα μας λόγω της προσφυγικής κρίσης, θα συνεχίσει να στέκεται καθημερινά αρωγός στις ανάγκες των προσφύγων με την πραγματοποίηση πολλών ακόμα δράσεων στο προσεχές μέλλον.

12/02/2017

Μοίρασε το άρθρο!