Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Άρη με δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο όπου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και έδειξε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η ομάδα που άξιζε όχι μόνο την πέμπτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα αλλά ακόμα και την τέταρτη.

Μια δίκαια και σημαντική νίκη με 2-0 επί του Άρη πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους να είναι μια ομάδα που γούσταρες να τη βλέπεις στο δεύτερο 45λεπτο και με δυο πανέμορφα γκολ από τους Δώνη και Ινσούα.

Το γκολ του Αργεντινού μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και το πιο όμορφο γκολ της φετινής Super League και είναι κρίμα που το ματς στο ΟΑΚΑ ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν μπόρεσε να το απολαύσει από κοντά ο κόσμος.

Μια νίκη που εντός αγωνιστικών χώρων φέρνει τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση την οποία φέτος έχει χάσει λόγω του -9 που έχει από την αρχή της σεζόν και τα οποία τον έχουν φέρει πιο πίσω βαθμολογικά.

Στο παιχνίδι η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όταν είχε και δοκάρι αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο 45λεπτο και δεν άφησε περιθώριο στον Άρη που… εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ:

1. ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ 

Παναθηναϊκός και Άρης είχαν από ένα ημίχρονο στο ματς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι και μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Διούδη έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 23΄με τον Μαρτίνες ο οποίος σημάδεψε από το ύψος του πέναλτι το οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού. Εκτός όμως απ’ αυτή τη φάση οι “κιτρινόμαυροι” έδειχναν άνευροι και ήταν κακοί στην τελική επιλογή. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός απειλούσε μόνο με κάποια σουτ εκτός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος όμως η εικόνα άλλαξε άρδην. Το τριφύλλι άλλαξε κάποια πράγματα στον τρόπο ανάπτυξης του και κατάφερε να γίνει απειλητικό. Να πετύχει δυο όμορφα τέρματα, να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Κουέστα και να γίνει κυρίαρχος στο ματς. Από την άλλη ο Άρης ήταν σαν να εξαφανίστηκε από το γήπεδο στο δεύτερο 45λεπτο και απείλησε μόνο με μακρινά σουτ.

2. ΣΚΟΡΑΡΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ  Ο ΔΩΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα κόντρα στον Άρη με γκολ του Χρήστου Δώνη στο 62′. Ένα τέρμα το οποίο ξεκίνησε από όμορφη ενέργεια του Οικονόμου και τρομερό ξεμαρκάρισμα και σέντρα του Μακέντα από τα αριστερά. Ο Έλληνας μέσος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο φετινό του τέρμα.

Ένα τέρμα μάλιστα το οποίο ήρθε δεκαπέντε μήνες μετά το προηγούμενο γκολ του το οποίο είχε επιτευχθεί στις 20 Ιανουαρίου κόντρα στην Κέρκυρα. Μάλιστα ο Δώνης πέτυχε γκολ εις βάρος του Σάββα Παντελίδη, του προπονητή που τον έχει πιστέψει όσο λίγοι στη διάρκεια της καριέρας του.

3. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΝΣΟΥΑ

Το δεύτερο γκολ με το οποίο ο Παναθηναϊκός κλείδωσε τη νίκη κόντρα στον Άρη ήρθε στο 74′ και ανήκει όλο μα όλο στον Ινσούα και είναι κρίμα που στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν ήταν κόσμος για να δει από κοντά την έμπνευση του Αργεντινού που ήταν βγαλμένη από τα γήπεδα της Αργεντινής.

Αρχικά ο Ινσούα άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στα αριστερά προς τον Άλτμαν ο οποίος είδε τη κίνηση του Αργεντινού και του πέρασε ξανά τη μπάλα. Ο Ινσούα έγινε κάτοχος της μέσα στην περιοχή και με μια πανέμορφη λόμπα πάνω από τον Κουέστε πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο γκολ, της φετινής Super League.

4. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΡΗΣ

Έξι παιχνίδια έχει δώσει ο Άρης στην Αθήνα και έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Αντίθετα έχει γνωρίσει την ήττα από τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον Ολυμπιακό και τώρα τον Παναθηναϊκό.

Ουσιαστικά η κάθοδος του στο Λεκανοπέδιο αποτέλεσε πληγή για τη φετινή του πορεία και τα αποτελέσματα που έφερε δεν τον άφησαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη φετινή Super League.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνη (77′ Καμπετσής).

ΑΡΗΣ (ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (65′ Ματίγια), Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Γκαρσία (80′ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί.

Γκολ:  62′ Δώνης, 74′ Ινσούα

Κίτρινες: 38′ Πούγγουρας, 84΄Μακέντα, 92′ Διούδης, 93′ Ινσούα/52′ Βαλεριάνος, 80′ Λάρσον

Μοίρασε το άρθρο!