Ο Ολυμπιακός που πανηγυρίζει τον 46ο τίτλο νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ που «κλείδωσε» και μαθηματικά τη 2η θέση

Στην πρόβα τελικού, δέκα μέρες πριν το μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν, το αποτέλεσμα ήταν… κόκκινο! Στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα και έκανε ιδανική… προαναγγελία φιέστας, στη βραδιά που πανηγυρίζει τον 46ο τίτλο του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντίθετα, παρά την ήττα, «κλείδωσε» και μαθηματικά τη 2η θέση.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα του λεπτά ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχε τις πρώτες δύο σημαντικότερες φάσεις, ωστόσο γρήγορα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε τελικά να κάνει το γνωστό παιχνίδι του με την κατοχή και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Στο διάστημα αυτό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο, ίσως και ο ίδιος δίνοντας χώρο, αφού παρέμενε πάντα επικίνδυνος στις γρήγορες κόντρες του.

Μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων και τις δύο τελικές των γηπεδούχων, από το εικοσάλεπτο και μετά, το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στο μισό γήπεδο προς την εστία του Πασχαλάκη αφού η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτή που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα, πίεσαν τόσο από τις πτέρυγες όσο και κάθετα και βρήκαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή με όλο κυρίως το γρήγορο τρανζίσιον. Αυτό που έψαχνε, το γκολ, ήρθε τελικά στο 32′ από τον Μασούρα και ασίστ του Ελ Αραμπί, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ακόμη τελικές. Μόλις βρήκε το γκολ πια, ο Ολυμπιακός πήρε ψυχολογία και πίεσε ακόμη περισσότερο, έμεινε αρκετά ψηλά με όλες τις γραμμές του και έχασε νέες σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0, με σημαντικότερη το δοκάρι του Ανδρούτσου. Το 1-0 αυτό παρέμεινε όμως ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

 Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε αντίστοιχο ρυθμό με το πρώτο, αλλά μεγαλύτερη… δόση τακτικής και από τις δύο ομάδες. Η γενικότερη εικόνα πάντως ήταν με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο και να πιέζει προκαλώντας πολλά προβλήματα και λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη σειρά του δυσκολευόταν να βρει χώρους στην κόντρα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν νέες σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με Μπρούμα και Φορτούνη, όμως φάνηκε ότι αυτό που είχαν κυρίως στο μυαλό τους ήταν κυρίως να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ως το τέλος, είχαν ακόμη δύο τελικές με Φορτούνη και Μπουχαλάκη, ωστόσο το ματς… έσβησε με αυτό το 1-0.

Μοίρασε το άρθρο!