Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι περιοχές σε βαθύ κόκκινο, κόκκινο και πορτοκαλί

Επικαιροποιήθηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοιό, με πολλές περιοχές της χώρας να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο. Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσεται από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου ο Δήμος Καλυμνίων κι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

 Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:
 

-Ο Δήμος Καλυμνίων

-Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

-Ο Δήμος Μυκόνου

-Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

-Η Περιφέρεια Αττικής.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Επομένως, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), είναι πλέον οι εξής περιοχές:

-Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων),

-Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,

-Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,

-ο Δήμος Θάσου,

-οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,

-ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης,

-οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου,

-ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,

-οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,

-ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,

-ο Δήμος Καρπάθου και

-ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων

Δεν παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Θήρας, στο Δήμο Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στον Δήμο Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Σπάρτη, την Εορδαία και τον Άγιο Νικόλαο τα στοιχεία δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή βρίσκεται σε ύφεση. Ως εκ τούτου, οι περιοχές αυτές εντάσσονται πλέον στο επίπεδο επιτήρησης (πορτοκαλί), στο οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

 
 
 
 

Μοίρασε το άρθρο!