Ο Κιμ πάτησε το κουμπί – Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον ένας πύραυλος άγνωστου τύπου εκτοξεύτηκε από την ανατολική ακτή της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, λίγες ημέρες μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης τύπου κρουζ.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης, ότι εντοπίστηκε ένα ίχνος, που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα. Τόσο οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, όσο και η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

 Η εκτόξευση έγινε μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την επιτυχή δοκιμή ενός πυραύλου τύπου κρουζ μακράς ακτίνας δράσης τον προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τον πύραυλο αυτό, ως «ένα στρατηγικό όπλο μεγάλης σημασίας».

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο πύραυλος αυτός, μπορεί να είναι το πρώτο όπλο της χώρας, αυτού του τύπου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

 Η Πιονγιάνγκ εξελίσσει σταθερά το πρόγραμμα όπλων που διαθέτει μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες που είχαν στόχο την απενεργοποίηση του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της, σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τέλμα από το 2019.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ο ένας πύραυλος φαίνεται ότι έχει προσθαλασσωθεί εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει ότι δεν ανέμενε την προσθαλάσσωση του πυραύλου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με αναφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!