Ο Δ. Ωραιοκάστρου  ανάμεσα στους πρωτοπόρους με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου για ακόμη μια φορά βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους δήμους, που καινοτομούν αναζητώντας λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του.

Υπό αυτή τη σκέψη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με τις διαγωνιστικές διαδικασίες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η σχετική σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της εικόνας του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα εργαλείο διαδικασιών σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών και αναμένεται να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» για τις δράσεις που ήδη προωθούνται από τη διοίκηση όπως για παράδειγμα: το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, οι αναπλάσεις κ.α.

Στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής μπαίνει ο πολίτης και η βελτίωση της καθημερινότητάς του σε μια περιοχή, που πλέον αλλάζει μορφή και τείνει να προσεγγίσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν πρόκειται για μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά για ένα ολοκληρωμένο έργο σύμφωνα με της αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών.

Θέματα όπως η μείωση χρήσης αυτοκινήτου, οι εφαρμογές car pooling , η Τηλεματική , ο σχεδιασμός δημοτικής ή  συμμετοχικής συγκοινωνίας, τα έξυπνα λεωφορεία θα τεθούν σε διαβούλευση και θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Στελέχη του Δήμου Ωραιοκάστρου και της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης του Δήμου, θα συνεργαστούν τους επόμενους έξι μήνες ώστε να εκπονήσουν το σχέδιο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διοίκησης.

Ο δήμος καλεί, τις επόμενες μέρες, όλους τους δημότες του να συμμετέχουν ενεργά την πορεία εκπόνησης του ΣΒΑΚ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ωραιοκάστρου (http://oraiokastro.gr)

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενους στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας τόνισε ότι πρόκειται ακόμη ένα μεγάλο έργο, που εκπονείται στον δήμο. «Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο, που αναμένεται να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή και των δημοτών μας. Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά έτσι όπως επιθυμούν εκείνοι. Θέλουμε στο έργο, ουσιαστικά και τη δική τους «υπογραφή» γιατί το όραμα για ένα καλύτερο Ωραιόκαστρο είναι κοινό. Και εμείς θέλουμε τους δημότες μας συνοδοιπόρους», επεσήμανε ο Αστέριος Γαβότσης.

Μοίρασε το άρθρο!