Ο Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΡ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την εξέταση του ορθού νομοθετικού πλαισίου για τη σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, συμμετείχε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΕΣΡ κου Αθ. Κουτρομάνου και του Αντιπροέδρου κου Ρ. Μορώνη η προσπάθεια να ολοκληρωθεί αισίως ο διαγωνισμός και να μην έχει την τύχη που είχαν οι προηγούμενες τρεις προσπάθειες από το 1993, καθυστερεί καθώς διαβουλεύονται ακόμα με το αρμόδιο Υπουργείο για την ορθή σύνταξη της προκήρυξης, για την εξέλιξη των οποίων θα ενημερώσουν την επιτροπή της Βουλής.

Πέραν αυτών όμως, τα δύο στελέχη του ΕΣΡ θα κληθούν να απαντήσουν και στα ερωτήματα που έγιναν από τους συμμετέχοντες βουλευτές και φυσικά και του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε να μάθει από τους καθ΄ύλην αρμόδιους τα αίτια για τα οποία κατέπεσαν οι τρεις προηγούμενοι διαγωνισμοί, από το 1993, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον της επιτροπής με την ερώτηση για το αν υπάρχει έλεγχος ή κυρώσεις για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που τόσο έντονα παρατηρείται στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Κλείνοντας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έστρεψε την προβληματική του σε ένα σοβαρότατο ζήτημα, αυτό της παρακολούθησης προγραμμάτων ενημέρωσης από ανήλικους, τονίζοντας την ακαταλληλότητα κάποιων και ζητώντας την αυστηρότερη και πιο ενδελεχή σήμανσή τους, για την ενημέρωση των γονιών.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://youtu.be/cQ_kz_uhjLM

Μοίρασε το άρθρο!