Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – Όλα όσα συνέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο – Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Τα 50 νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ της τελετής χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών και η τελετή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά με την ομαδική φωτογραφία της νέας κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό με τα νέα μέλη της κυβέρνησης να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι και χαμογελαστοί. Στα “πηγαδάκια” βασικό θέμα συζήτησης ήταν η… ζέστη και όχι τόσο οι πτυχές του κυβερνητικού έργου.

Πολλοί από τους νέους υπουργούς συνοδεύονταν από συγγενείς τους, με τα παιδιά των μελών του υπουργικού συμβουλίου να κλέβουν την παράσταση.

Στα… παραλειπόμενα, η νέα υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αφού υπέγραψε το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας, παρέλειψε να χαιρετίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι όταν το κατάλαβε επέστρεψε πίσω για να του σφίξει το χέρι.

Οι αφίξεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα, η οποία εντυπωσίασε με την κομψή εμφάνισή της.

Τα χαμόγελα περίσσευαν κατά την άφιξη των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία τους. Φωτογράφοι και δημοσιογράφοι, που περίμεναν υπομονετικά μέσα στη ζέστη, τους πλησίασαν για τις πρώτες τους δηλώσεις. Οι περισσότεροι υπογράμμισαν ότι ήδη ξεκινά η σκληρή δουλειά στο πόστο που τους ανατέθηκε από τον Πρωθυπουργό.  
Με τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, και τον γιο του, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης κρατούσε από το χέρι τον γιο του, ενώ στη συνέχεια τον πήρε και στην αγκαλιά του.
 
Ο νέος υπουργός Υγείας αφίχθη στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδεία της συζύγου του, Τζένης Μπαλατσινού, η οποία φορούσε μία ψηλόμεση μαύρη παντελόνα κι ένα λευκό αμάνικο πουκάμισο.
  
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προέβησαν σε δηλώσεις εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου, αφού πλέον είχε ολοκληρωθεί η ορκωμοσία.
 
Μετά την ορκωμοσία, Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο πιασμένοι χέρι – χέρι, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους φωτογράφους, Μάλιστα, όπως φαίνεται στα πλάνα μία γυναίκα έσπευσε να χαιρετήσει και να φιλήσει και τους δύο.
 
 
 

Μοίρασε το άρθρο!