Ορθοπεδικοί γιατροί στα σχολεία του δήμου με Δωρεάν εξετάσεις σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσον αφορά στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

images

17 03 2016

Ορθοπεδικοί γιατροί στα σχολεία του δήμου με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου

Δωρεάν εξετάσεις σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσον αφορά στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, λόρδωση, κύφωση) θα κάνουν εθελοντές ορθοπεδικοί γιατροί, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον στη σχετική πρόσκληση που έκανε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου μετά από ομόφωνη απόφασή του.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου, με βάση την πιθανή διάγνωση και ανάλογου σημειώματος προς τους γονείς από τους ελεγκτές ιατρούς, οι γονείς θα πληροφορούνται και θα καθοδηγούνται για τον τρόπο αντιμετώπισης ή πρόληψης των συγκεκριμένων παθήσεων. Η εξέταση των παιδιών θα γίνεται, μόνο και εφόσον, οι γονείς επιτρέψουν με έγγραφο σημείωμά τους τον έλεγχο του παιδιού τους. Όσοι γονείς δεν προσκομίσουν την ανάλογη έγγραφη δήλωση, τα παιδιά τους θα εξαιρεθούν από την εξέταση.

«Οι ευαίσθητες ηλικίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της σχολικής (βαριάς) τσάντας, της άγνοιας για τη σωστή στάση του σώματος κατά το διάβασμα, της έλλειψης επαρκούς φυσικής δραστηριότητας, της άγνοιας ελέγχου των γονέων και των χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων, οδηγούν σε παθήσεις κυρίως της σπονδυλικής στήλης, οι οποίες αν δεν προληφθούν κατά την ευαίσθητη αυτή ηλικία του δημοτικού σχολείου θα γίνουν μόνιμες. Θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε στη γνώση και στην πρόληψη της υγείας των παιδιών μας, να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθεί ο ανάλογος έλεγχος και μάλιστα αν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση», τονίζεται στην ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου.

Μοίρασε το άρθρο!