Ολυμπιακός – Μίλαν 3-1: Οι ερυθρόλευκοι, έγραψαν ιστορία!

Ένας ασύλληπτος Ολυμπιακός, ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του, διέλυσε τη Μίλαν στο Φάληρο και πήρε μια ιστορική πρόκριση! Σισέ (60′), Γκιλιέρμε (69′) και Φορτούνης (81′ πεν.) τα γκολ της νίκης (3-1) που έκαναν την Ευρώπη να παραμιλάει!

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”:

1. 45ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Στον Ολυμπιακό δεν έφτανε ότι έπρεπε να αποκλείσει έναν αντίπαλο με όνομα βαρύ στην ιστορία, όφειλε να το κάνει και με έναν… σπέσιαλ τρόπο αφού η απλή νίκη δεν ήταν αρκετή.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με σκοπό πιέσουν ψηλά και να ρισκάρουν, με ιδανικό σενάριο να αιφνιδιάσουν τη Μίλαν.

Και λίγο έλειψε να το πετύχουν, όταν ο Γκερέρο στα 12 δευτερόλεπτα έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Ρέινα βγήκε γρήγορα από την περιοχή του και κατάφερε να κοντράρει την προσπάθεια του Ισπανού φορ!

 

Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα στα πόδια του, τον Φορτούνη κοντά στον Γκερέρο και επιχειρούσε να ανεβάσει ψηλά τους μπακ, αναγκάζοντας τη Μίλαν να χάνει μέτρα στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή όφειλε να είναι και προσεκτικός, αφού ένα ενδεχόμενο προβάδισμα των “ροσονέρι” θα έκανε την αποστολή του να μοιάζει με αδύνατη.

Ο Σα χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε διάστημα δύο λεπτών, όταν σταμάτησε τον Ιγκουαΐν από τη μικρή περιοχή στο 18′ και την κεφαλιά του Μπαγκαγιόκο ένα λεπτό μετά! Το πλασέ του Κουτρόνε από αριστερά στην περιοχή στο 21′ κατέληξε στην αγκαλιά του Πορτογάλου γκολκίπερ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσαλχάνογλου δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως ήθελε από το ίδιο σημείο.

Ο Ολυμπιακός είχε θάρρος στο χορτάρι αλλά όχι και τις ανάλογες λύσεις επιθετικά, η Μίλαν έμοιαζε έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος των ερυθρολεύκων και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα στο Φάληρο, με τον Ρέινα να επεμβαίνει σωτήρια χαμηλά στην αριστερή του γωνία, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 44′.

2.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός έφτασε… εκατοστά από το προβάδισμα, αλλά το πλασέ του Φετφατζίδη με το αριστερό έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρέινα!

Η Μίλαν απάντησε στο 51′, όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Κεσιέ που σημάδεψε μόλις άουτ με το δεξί εκτός περιοχής.

Από το σλάλομ και το σουτ του Φετφατζίδη δύο λεπτά αργότερα, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ρέινα, με το δεύτερο ημίχρονο στο Φάληρο να είναι εκρηκτικό στο ξεκίνημα.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ψάχνουν εναγωνίως ένα τέρμα, όμως και το μονοκόμματο σουτ του Ελαμπντελαουΐ στο 58′ βρήκε τον γκολκίπερ της Μίλαν σε ετοιμότητα.

Το “Γ. Καραϊσκάκης” πήρε… φωτιά δύο λεπτά αργότερα, όταν από γύρισμα του Ποντένσε από αριστερά, ο Ιγκουαΐν έσωσε με το στήθος στην προσπάθεια του Βούκοβιτς και ο Σισέ στο ριμπάουντ σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0!

Το ματς είχε ασύλληπτο ρυθμό. Ο Κουτρόνε στο 62′ αστόχησε για εκατοστά και δύο λεπτά αργότερα ο Σαπάτα σταμάτησε το πλασέ του Γκερέρο από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Ρέινα εξουδετερωμένο! Στο 65′ σουτ του Ιγκουαΐν με το δεξί μέσα από την περιοχή πέρασε εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Στο 69′ δοκιμάστηκαν οι αντοχές του φαληρικού γηπέδου, όταν στο σουτ του Γκιλιέρμε ο Σαπάτα έβαλε το πόδι του και η μπάλα πήρε ύψος για να καταλήξει στα δίχτυα του εμβρόντητου Ρέινα για το 2-0!

Όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για τους ερυθρόλευκους, με τον Σαπάτα να μειώνει με το κεφάλι, παρά την προσπάθεια του Σα να αποσοβήσει το γκολ.

Στο 75′ από γύρισμα του Ελαμπντελαουΐ ο Γκερέρο κατέβασε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρέινα που έδιωξε σε κόρνερ.

Το ζήτημα πλέον για τον Ολυμπιακό ήταν αν είχε τις σωματικές και ψυχολογικές -κυρίως- αντοχές να ψάξει το τρίτο του τέρμα στο ματς.

3.

Στο 78′ ο Ιγκουαΐν έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι και στο 80′ ο Bastien καταλόγισε πέναλτι σε παράβαση του Αμπάτε πάνω στον Τοροσίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, που με ψύχραιμο χτύπημα χαμηλά στην αριστερή γωνία σκόραρε για το 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι ερυθρόλευκοι και 33.000 οπαδοί τους στις εξέδρες ήταν αποφασισμένοι να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Την ευκαιρία να πετύχουν μια ιστορική πρόκριση, να κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει. Και το κατάφεραν! Η ερυθρόλευκη εποποιία ολοκληρώθηκε με το τελευταίο σφύριγμα του Bastien και ακολούθησαν ανεπανάληπτες στιγμές στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Benoît Bastien (FRA)

Βοηθοί: Hicham Zakrani (FRA), Frédéric Haquette (FRA)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Benoît Millot (FRA), Jérôme Miguelgorry (FRA)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Φορτούνης, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς), Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Κουτρόνε(78′ Λασάλτ), Ιγκουαΐν.

 

Γκολ: 60′ Σισέ, 69′ Γκιλιέρμε, 81′ πεν. Φορτούνης / 72′ Σαπάτα

Κάρτες: 41′ Κούτρης, 44′ Σισέ / 13′ Τσαλχάνογλου, 42′ Μπακαγιόκο, 54′ Ρέινα, 80′ Αμπάτε

Μοίρασε το άρθρο!