Ολοταχώς για lockdown η Θεσσαλονίκη – 384 κρούσματα σήμερα

 

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη κατά τη σημερινή ημέρα φέρνει ακόμη πιο κοντά την επιβολή lockdown. Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας είναι 384.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο η Θεσσαλονίκη θα απασχολήσει την συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει την πόλη να αλλάζει επίπεδο κινδύνου και να περνά στο κόκκινο.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός mega αναφέρουν ότι το lockdown θα περιλαμβάνει και το ιδιαιτέρως αυστηρό μέτρο του γενικού αποκλεισμού της περιφερειακής ενότητας. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν θα μπορεί να βγει ή να μπει στο νομό.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων.

1.547 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα σήμερα 28η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1547 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μοίρασε το άρθρο!