Οκτώ εφευρέσεις που δεν θα πιστεύεις ότι έγιναν από γυναίκες

Πώς η εφευρετικότητα και το μυαλό κάποιων γυναικών αποδεικνύεται μέσα από πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Από τον θερμοστάτη του αυτοκινήτου μας, μέχρι το αλεξίσφαιρο γιλέκο, το λογισμικό υπολογιστών και τη μπύρα (Pics)

Η τεχνολογία και η επιστήμη θεωρείται άβατο για τις γυναίκες, ακόμη και σήμερα. Οι προκαταλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν, και οι άντρες επιστήμονες κοιτάζουν με μισό μάτι τις συναδέλφους τους.

Τα ταμπού παραμένουν ζωντανά παρά τις προσπάθειες να εξαλειφθούν και είναι ξεκάθαρο, τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και σε εκείνον της επιστήμης και της έρευνας, το ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος συνεχίζει να αποτελεί το ισχυρό φύλο.

Μέχρι και σήμερα, γυναίκες επιστήμονες και εφευρέτριες μπορούν, με πολύ μεγάλη δυσκολία, να “ορθοποδήσουν. Οι φραγμοί, οι αποκλεισμοί και πολλές φορές η “λεηλασία” του έργου τους από άντρες “συνεργάτες” τους δεν λείπουν.

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που αψήφισαν τα πιστεύω της εποχής τους και έβαλαν πάνω απ’ όλα τα πάθος και το όνειρό τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο, με αποτέλεσμα να μας χαρίσουν εφευρέσεις που εξέλιξαν τον τρόπο ζωής του ανθρώπου.

Γνωρίστε, λοιπόν οκτώ γυναίκες που ενέπνευσαν με τα έργα τους και επηρέασαν τον κόσμο, όπως ακριβώς και οι γυναίκες που θα μιλήσουν στο Game Changer: Women of Influence  στις 20 Ιανουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το νέο συνέδριο του Game Changer φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αλλαγή της νοοτροπίας,  που εμποδίζει την πρόσβαση των πετυχημένων επαγγελματικά γυναικών σε θέσεις υψηλής επιρροής και κύρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μοίρασε το άρθρο!