Οι τιμές των καταλυμάτων χτυπάνε “κόκκινο” για την περίοδο των Χριστουγέννων

Οι εκδρομείς των Χριστουγέννων μετρούν αντίστροφα για τις εορταστικές τους εξορμήσεις, με τους πιο οργανωμένους να έχουν ήδη κλείσει τα καταλύματά τους στους δημοφιλείς, και όχι μόνο, χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Ωστόσο, σε έρευνά του το Pricefox.gr, η δημοφιλής online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ασφαλειών αυτοκινήτου, μας δείχνει τους πιο ακριβούς, αλλά και οικονομικούς προορισμούς για την εορταστική περίοδο, συγκρίνοντας τις τιμές των καταλυμάτων τους για την περίοδο 23- 27 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως όλα δείχνουν, οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν πάρει την ανιούσα, με το μέσο όρο διανυκτέρευσης στην ακριβότερη περιοχή της χώρας να αγγίζει ακόμη και τα 407 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη τιμή στον οικονομικότερο προορισμό ορίζεται στα 98 ευρώ.

Αράχωβα VS Νάουσα: Ο πιο ακριβός και ο πιο οικονομικός χριστουγεννιάτικος προορισμός

Πιο συγκεκριμένα, η Αράχωβα, για ακόμη μία χρονιά, κρατάει τα «σκήπτρα», με τους ταξιδιώτες να καλούνται να πληρώσουν από 150 έως και 1.600 ευρώ ανά διανυκτέρευση και το μέσο όρο της «κοσμοπολίτισσας» του Παρνασσού να προσαρμόζεται στα 407 ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, συναντάται η Νάουσα, στο νομό Ημαθίας, με μέσο όρο τιμής ανά διανυκτέρευση στα 98 ευρώ. Το πιο ακριβό της κατάλυμα κοστολογείται στα 141 ευρώ, ενώ το πιο οικονομικό της στα 75 ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κατά περίπτωση δεν μπορεί, όποιος κάνει τη σωστή έρευνα, να βρει ακόμη και πιο προσιτές λύσεις όπως συμβαίνει με το Πήλιο, όπου οι τιμές καταλυμάτων ξεκινούν από τα 42 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Τρίκαλα Κορινθίας από τα 54 ευρώ ανά διανυκτέρευση, τα Ιωάννινα από 56 ευρώ ανά διανυκτέρευση και την Καλαμπάκα από 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υψηλές οι τιμές στους δημοφιλείς, ορεινούς προορισμούς

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες από τις υψηλότερες τιμές που σημείωσε η έρευνα του Pricefox.gr,συναντώνται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς όπως η Ελάτη, τα Καλάβρυτα και το Μέτσοβο. Για τα συγκεκριμένα τουριστικά μέρη, μάλιστα, οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 265 ευρώ ανά διανυκτέρευση, 249 ευρώ ανά διανυκτέρευση και 198 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα κατά μέσο όρο.

Λίγα λόγια για το Pricefox.gr

Το Pricefox.gr είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, η οποία δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συγκρίνουν τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες και να αγοράσουν μέσα σε 2΄την ασφάλεια αυτοκινήτου τους με μόλις τρία βήματα. Η αγορά πραγματοποιείται με ασφάλεια και χωρίς δικαιολογητικά, ενώ το ασφαλιστήριο αποστέλλεται στο email του καταναλωτή με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μάλιστα, οι καταναλωτές όχι μόνο μπορούν να αγοράσουν το ασφαλιστήριό τουςonline, αλλά και να απευθυνθούν σε κάποιον από τους εξειδικευμένους συμβούλους τουPricefox.gr24 ώρες, σε καθημερινή βάση.

Μοίρασε το άρθρο!