Οι πέντε τρόποι για ισχυρό σήμα WiFi σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Είτε μένετε σε παλάτι, είτε σε δυάρι στην Κυψέλη, η απώλεια του σήματος WiFi στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, όπως το υπόγειο ή το μπαλκόνι ή ακόμη και την κρεβατοκάμαρα, είναι γνώριμη (και δυσάρεστη) εμπειρία για πολλούς (αν όχι για όλους), ανεξαρτήτως μεγέθους σπιτιού. 

Το ξέρατε, για παράδειγμα, ότι ένας τοίχος μπορεί να μειώσει ακόμα και έως 24% το WiFi σήμα, ενώ με την αλλαγή ορόφου, το WiFi μεταξύ router και χρήστη μπορεί να εξασθενήσει έως 64%; 

Σε μία εποχή που η απρόσκοπτη σύνδεση στο γρήγορο internet από οποιοδήποτε σημείο θεωρείται για τους περισσότερους αυτονόητη και απολύτως απαραίτητη, ακόμη και για τις πιο απλές και καθημερινές συνήθειες, η λύση στα ενδεχόμενα προβλήματα σήματος WiFi εντός σπιτιού δεν είναι οι αυτοσχεδιασμοί ούτε ο συμβιβασμός με χαμηλότερες ταχύτητες (βλ. ρούτερ στα πιο απίθανα “βάθρα” και φόρτωση περιεχομένου με τον… αραμπά). 

Ακολουθούν πέντε πρακτικές συμβουλές για τη μέγιστη ταχύτητα και κάλυψη WiFi internet παντού μέσα στο σπίτι: 

1) Διαλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα. Σε ένα τυπικό νοικοκυριό είναι συνήθως ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο internet πάνω από πέντε συσκευές. Προτεινόμενη ταχύτητα είναι από 50 Mbps – 200 Mbps, ειδικά για όσους κάνουν video streaming και Online gaming. 

2) Αποκτήστε ρούτερ τελευταίας τεχνολογίας. Το ρούτερ είναι αυτό που σας συνδέει με το internet και επιτρέπει σε όλες τις συσκευές να συνδέονται με WiFi. Αν συνδέονται αρκετές συσκευές ταυτόχρονα, τότε χρειάζεται ένα πιο ισχυρό ρούτερ, δύο συχνοτήτων, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ταχύτητας.  

3) Τοποθετήστε το ρούτερ στο σωστό σημείο. Το ρούτερ εκπέμπει WiFi σήμα σε κυκλικό σχήμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνεπώς είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε ένα κεντρικό και ανοιχτό σημείο του σπιτιού χωρίς εμπόδια. 

4) Αν το ρούτερ είναι τοποθετημένο στο σαλόνι και εσείς βρίσκεστε για παράδειγμα στον πάνω όροφο θα χρειαστείτε ένα WiFi Extender, που επεκτείνει το WiFi σήμα, ενώ αν βρίσκεστε σε ακόμη πιο απομακρυσμένο σημείο ένα WiFi Powerline θα μεταφέρει το σήμα για να είστε online, παντού. 

5) Εξειδικευμένη εξυπηρέτηση από τον πάροχο internet για την επιλογή και την τοποθέτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, ακόμη και την επίλυση προβλημάτων καλωδίωσης στο σπίτι σας. 

Μοίρασε το άρθρο!