Οι κάτοικοι του Δρυμού μίλησαν «με τον Ανέστη» -Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

Οι κάτοικοι του Δρυμού μίλησαν «με τον Ανέστη» -Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος σήμερα (16/2) στις 5μμ θα βρίσκεται στο Μεσαίο

Το ακατάλληλο νερό που τρέχει στις βρύσες του Δρυμού ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής (15 Φεβρουαρίου) οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.

Ήταν η τέταρτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ και στη διάρκειά της αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η ανακολουθία λόγων και έργων της απερχόμενης διοίκησης η οποία, παρότι υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημα της ποιότητας νερού από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, δεν προχώρησε την τελευταία πενταετία ούτε σε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα έδινε λύση σε ένα θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι μίλησαν ακόμη για την ανυπαρξία βασικών έργων υποδομής -όπως η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου- που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής στον Δρυμό ο οποίος, όπως είπαν, «έχει εγκαταλειφθεί». Επισήμαναν ακόμη μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως αυτό της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της δραματικής κατάστασης στο «μέτωπο» της αστικής συγκοινωνίας (τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το Ωραιόκαστρο όσο και με τη Θεσσαλονίκη). Αναφορά έγινε επίσης στην «επιλεκτική σύνδεση κατοικιών με το υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο», στην κακή οδοποιία, στο θέμα των λατομείων, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των πολιτιστικών δομών με την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου και τη συντήρηση του θεάτρου που υπάρχει στον Δρυμό και το οποίο ρημάζει λόγω της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων του Δρυμού και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Διαβεβαίωσε πάντως πως ένας βασικός πυλώνας στον οποίο θα στηρίζεται το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής του παράταξης–master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023»- θα είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Επίσης, υπογράμμισε με έμφαση πως θα διεκδικήσει την ένταξη μεγάλων και μικρών έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Σήμερα (16/2) στο Μεσαίο

Η επόμενη –η πέμπτη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο Μεσαίο (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), στις 5 το απόγευμα.

Μοίρασε το άρθρο!