ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΑ ΔΡΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ”ΑΔΕΣΠΟΤΑ” ΚΑΙ ΤΑ ”ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ” ΖΩΑ

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα θέματα που έθιξαν πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, στο 2ο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα τους, και θα τα δούμε αναλυτικά, αφού όμως ξεκινήσουμε με το θέμα που ”χύθηκε” πολύ μελάνι, και αφορά τα αδέσποτα, καθώς και το πρόγραμμα της ”ΑΛΚΥΟΝΙΣ”, και αφορούσε τον δήμο Ωραιοκάστρου, τον δήμο Δέλτα, και τον δήμο Χαλκηδόνας.  ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου, και ΕΔΩ να δείτε την απάντηση των ανθρώπων του δήμου Χαλκηδόνας.

Γι αυτό τον λόγο θα ξεκινήσουμε με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Λία Δρόσου, η οποία και υποστήριξε τις θέσεις της διοίκησης, για το συγκεκριμένο θέμα. Στην πορεία θα δούμε και της θέσεις της αντιπολίτευσης. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που αναφερθήκαμε με κολακευτικά λόγια στο πρόσωπο της κ.Δρόσου, κάτι που πιστεύουμε δεν είναι τυχαίο, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία της σαν πρόεδρος, είναι μόνο θετική, κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είτε είναι στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση. Κυρίως όμως ότι είναι ”διαβασμένη”, κάτι που την δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση να ανταποκριθεί παρά το νεαρό της ηλικίας της, απέναντι σε ”έμπειρους” συμβούλους της αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας λοιπόν η Λία Δρόσου σε τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης για τα αδέσποτα, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

”Έχετε ακούσει και από προηγούμενα συμβούλια, για τα ποσά που υπάρχουν στον προϋπολογισμό για τα αδέσποτα, και αφορούν την σήμανση, τις στειρώσεις και άλλα πολλά. Να σας ενημερώσω ότι την Τετάρτη 07.02., έχουμε ξανά ραντεβού στην αστυνομία με συγκεκριμένους ανθρώπους, που ασχολούνται με τα αδέσποτα. Έχουμε ζητήσει ουσιαστικά από την πενταμελή επιτροπή που έχει συσταθεί, κατά πόσο μπορούν να γίνουν συστάσεις σε όλους και σε όλα τα σπίτια που έχουν δεσποζόμενα, και κατά πόσο έχουν την ηλεκτρονική σήμανση.” 

”Το δεύτερο είναι, ότι αυτοί που δεν έχουν, ουσιαστικά τι πρόστιμο μπορούμε να επιβάλουμε, και ποιος θα το ορίσει σύμφωνα με τον νόμο, καθώς και αν μπορεί να πάει μόνη της η πενταμελή, ή χρειάζεται η παρουσία της αστυνομίας. Παρ’όλα αυτά όμως, επειδή η αστυνομία είναι πάρα πολύ υποστηρικτική, γι αυτό το θέμα, θα ξεκινήσουν έλεγχοι όπως μας ενημέρωσαν και μας υποσχέθηκαν, μαζί με την πενταμελή επιτροπή.”

”Ξεκινάμε ήδη από την Δευτέρα τα προγράμματα των 24.800 ευρώ και στις τρεις ενότητες, κάτι που σημαίνει ότι όποιο αδέσποτο ζώο δεν έχει ουσιαστικά στειρωθεί, μπορεί πλέον με την αίτηση και τον αριθμό πρωτοκόλλου, να τα πηγαίνουμε στον εκάστοτε κτηνίατρο της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, και στον κτηνίατρο του Ωραιοκάστρου.”

”Ότι έχει να κάνει με τα νοσήλια του ζώου, ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ για την διαχείριση, και την περισυλλογή, όσων έχουν επιθετική συμπεριφορά, να καταγραφεί, και εκεί θα μας βοηθήσει και ο περισυλλογέας με την αυτοψία του, γιατί ξέρετε το να έχω εγώ ένα έγγραφο, ότι το ζώο έχει επιθετική συμπεριφορά, δεν μου λέει κάτι. Γι αυτό αυξήσαμε το ποσό, για να μπορεί να κάνει αυτοψία μαζί με την πενταμελή επιτροπή, ώστε αν χρειαστεί, να δούμε τις ενέργειες, καταγράφοντας τα αδέσποτα.”

”Τέλος βάλαμε και ένα ποσό έξτρα για την προσωρινή φύλαξη και συγκέντρωση μαζί με τα αναλώσιμα, της τάξεως των 5.000 ευρώ, για τροφές, και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Για την ”ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ” ξεκινάμε εμείς, γιατί στηρίζουμε το εγχείρημα μας, όχι με τα δελτία τύπου, αλλά στην πράξη με πολύ συνεργασία με όλους τους  φιλόζωους, και από τις τρεις ενότητες. Επειδή αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα, και όχι τώρα, ξεκινάμε δυναμικά, γιατί είναι ένα σοβαρό θέμα, που δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τον δήμο, ούτε καν το ίδιο το κράτος δεν μπορεί να δώσει μια λύση. Ο εγκλεισμός δεν είναι από μόνο του η λύση για τα αδέσποτα, γι αυτό και αρνούμε όλες αυτές τις κατηγορίες. Θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων εδώ μέσα στο καινούργιο μας εγχείρημα που ξεκινάμε δυναμικά με τον δήμο Χαλκιδόνας, υπογράφοντας την σύμβαση για να προλάβουμε τον ”ΦΙΛΟΔΗΜΟ”.

 

Μοίρασε το άρθρο!