Οι αριθµοί δείχνουν τον ΠΑΟΚ για πρωταθλητή

Και ο ΠΑΟΚ, που κατέχει την πρωτιά στη Super League από την πρώτη αγωνιστική του τρέχοντος πρωταθλήµατος, δείχνει, εµπράκτως, ότι είναι ικανός να κόψει πρώτος το νήµα. Το «οµολογούν» οι επιδόσεις του, καθώς είναι η πιο σταθερή ελληνική οµάδα, αλλά και από τις κορυφαίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας δούµε, λοιπόν, µέσα από αριθµούς, γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για να αναδειχθεί πρωταθλητής ύστερα από 34 χρόνια.

  • 4 οµάδες στην Ευρώπη, µεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ, παραµένουν αήττητες στα πρωταθλήµατά τους, έχοντας διανύσει τα 2/3 ή περίπου τα 2/3 της διαδροµής. Η οµάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου µε 17 νίκες και 2 ισοπαλίες υπολείπεται κατά τι εκείνης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ήτοι του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος σε 21 αγώνες πρωταθλήµατος έχει 19 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ακολουθούν η Γιουβέντους, µε 19 νίκες και 3 ισοπαλίες και η Σάλτσµπουργκ, η οποία έχει 15 νίκες και 3 ισοπαλίες. Βέβαια, µετά την 20άδα των πρώτων χωρών στο UEFA ranking, υπάρχουν κι άλλες οµάδες οι οποίες προπορεύονται στα πρωταθλήµατά τους κι έχουν αήττητη πορεία. Οπως συµβαίνει µε τη Μακάµπι Τελ Αβίβ (16 νίκες και 5 ισοπαλίες) και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (14 νίκες και 4 ισοπαλίες).
  • 7 γκολ παθητικό σε 19 αναµετρήσεις έχει ο «∆ικέφαλος του Βορρά», επίδοση που είναι η κορυφαία στα πρώτα τριάντα ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα. Ακολουθούν η Πόρτο, η τουρκική Μπουγιουκσεχίρ, η Ντινάµο Ζάγκρεµπ, η Νέφτσι (Αζερµπαϊτζάν) και η Μακάµπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) µε 11 τέρµατα.
  • 50 µατς στα οποία σκοράρει αδιαλείπτως στις εγχώριες διοργανώσεις µετράει ήδη ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που δεν είχε βρει δίχτυα ήταν εκεί όπου προχθές έβαλε την πρώτη σηµαντική «σφραγίδα» για την κατάκτηση του τίτλου η οµάδα της Θεσσαλονίκης. Ηταν στο ΟΑΚΑ, µε αντίπαλο την ΑΕΚ, ντέρµπι στο οποίο ο ΠΑΟΚ, µε προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, είχε ηττηθεί από την «Ενωση» µε 1-0, από γκολ που είχε πετύχει στο 25’ της αναµέτρησης ο Λιβάγια, ύστερα από ασίστ του Σιµόες. Αγώνας που είχε διεξαχθεί στις 5/11/2017, ήτοι από τότε έχουν περάσει 15 µήνες, ή, ακριβέστερα, 457 ηµέρες.
  • 102 γκολ έχει πετύχει στο διάστηµα αυτό των 50 αγώνων κι έχει δεχθεί 26 τέρµατα, όπερ σηµαίνει ότι κατά µέσο όρο επιτυγχάνει δύο γκολ ανά µατς και δέχεται µισό τέρµα ανά παιχνίδι.
  • 31 αγώνες για τη Super League και το Κύπελλο στους οποίους είναι αήττητος, µε τελευταία ήττα εκείνη στην Τρίπολη από τον Αστέρα µε 3-2, στις 4/3/2018, έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ. Στόχος του να γίνει η πρώτη οµάδα του επαγγελµατικού πρωταθλήµατος που θα κατακτήσει αήττητος τον τίτλο και η δεύτερη οµάδα στην Α’ Εθνική µετά τον Παναθηναϊκό του 1964.

Μοίρασε το άρθρο!