Οδική ασφάλεια και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις προτεραιότητες του Ανέστη Πολυχρονίδη για τη Ν. Φιλαδέλφεια

Οδική ασφάλεια και δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις προτεραιότητες του Ανέστη Πολυχρονίδη για τη Ν. Φιλαδέλφεια- Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου στη διάρκεια της εκδήλωσης με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σας»

Συνεχίζει την «Πορεία προς τη Νίκη» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σας». Τρίτος «σταθμός» σε αυτή την πορεία ήταν, το βράδυ της Κυριακής (12/5), η Ν. Φιλαδέλφεια όπου ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι δημότες στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κελεσόγλειου Πολιτιστικού Κέντρου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» – δεσμεύτηκε για τα έργα που μπορεί να υλοποιήσει άμεσα ως δήμαρχος και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας για θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ειδικότερα, στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η επίλυση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας στην κεντρική πλατεία, γύρω από το σχολείο, καθώς και στην είσοδο της Ν. Φιλαδέλφειας όπου ο ίδιος πραγματοποίησε αυτοψία μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι έθεσαν επιτακτικά το θέμα των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρεμβάσεις και θα εντάξουμε τη σχετική μελέτη και τα έργα που απαιτούνται στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε ως νέα δημοτική αρχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονίδης. Επίσης, δεσμεύτηκε για αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας για καλύτερο φωτισμό του οικισμού και των εισόδων του, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα που έθεσαν οι κάτοικοι με την πρόσφατη τοποθέτηση των μεγάλων κάδων, ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε πως στα σχέδιά του είναι η επαναφορά του παλαιού καθεστώτος με τους ατομικούς κάδους απορριμμάτων και την καθορισμό νέων χρονοδιαγραμμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης διαβεβαίωσε ακόμη τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας πως στα άμεσα σχέδιά του είναι η λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας επισημαίνοντας πως στη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του ως δήμαρχος θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Επίσης επανέλαβε την απόφασή του για μόνιμη στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από τον προϋπολογισμό και για τη συντήρηση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δομών από τον Δήμο, ενώ υπογράμμισε πως η νέα διοίκηση θα έχει υπό την «ομπρέλα» της όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού και αθλητικού δυναμικού, των τοπικών προϊόντων και την τόνωση της εξωστρέφειας του δήμου. Επισήμανε ακόμη πως στα σχέδιά του είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός γηπέδου 5Χ5 στον χώρο του σχολείου, η ανακαίνιση του Ιατρείου, η βελτίωση της καθαριότητας, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας, η αξιοποίηση της παραποτάμιας έκτασης ώστε η Ν. Φιλαδέλφεια να αποτελέσει εκδρομικό προορισμό για τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, η δημιουργία ποδηλατόδρομου και η σύνδεσή του με το υπάρχον δίκτυο, καθώς και η αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων είτε μέσω παραχώρησής τους σε νέους αγρότες για καινοτόμες καλλιέργειες είτε με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε επίσης σε βασικές προγραμματικές θέσεις της δημοτικής του παράταξης που θα έχουν στο επίκεντρο την κοινωνία, ενώ περιέγραψε και το σχέδιό του όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα. Επίσης, παρουσίασε τους δυο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη Ν. Φιλαδέλφεια, την Μαρία Συμεωνίδου και τον Γιώργο Τσαλίδη και οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας μαζί με τους: Γραμματόπουλο Σάββα, Δούμπαλα Κυριάκο, Κατσαρώνα Χρήστο, Μενεξέ Αλεξανδρίδου Μαρία, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Χρυσοχόου Ιωάννη. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από τη Φιλαδέλφεια ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, o Μονόλοφος, η Νεοχωρούδα και ο Πεντάλοφος.

Πορεία προς τη Νίκη

Η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον Ανέστη Πολυχρονίδη συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς το Πετρωτό (σήμερα, Δευτέρα 13/5, στις 8 μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), τον Μονόλοφο (την Τρίτη 14/5 στις 8 μμ στο Πνευματικό Κέντρο), τον Πεντάλοφο (το Σάββατο 18/5 στις 9.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου), τη Νεοχωρούδα (την Τρίτη 21/5 στις 8 μμ στην πλατεία ή στο πνευματικό κέντρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) και τον Δρυμό (την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ την Τετάρτη (15/5), στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο κτίριο «Παύλος Μελάς», στο Παλαιόκαστρο.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!