Ξυπνήσατε; Θα έρθετε; Να περιμένουμε;

Παν μέτρον άριστον! Σοφό, διαχρονικό και απόλυτα ταιριαστό για ορισμένους επίδοξους υποψήφιους δημάρχους Ωραιοκάστρου, οι οποίοι, ενώ χρόνια ολόκληρα, δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλο τους ξαφνικά έχουν άποψη για όλα.

Στηλιτεύουν και καλά κάνουν τα κακώς κείμενα! Η σοβαρότητα όμως στον άνθρωπο είναι μεγάλο προτέρημα! Και κυρίως για κάποιον που διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο!

Θα σας στεναχωρήσουμε αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο νομίζουν κάποιοι! Έξω απ΄το χορό κι εμείς χτίζουμε ανώγια και κατώγια εν μια νυκτί!

 Για να δούμε όμως το προφίλ κάποιου επίδοξου υποψήφιου δημάρχου, που έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο του επιδεικτικά, «έξω απ΄τον χορό». Οι μεγαλοστομίες, οι εξυπνάδες και η υποκριτική κριτική να θυμάστε ότι είναι γνώρισμα των ανίδεων!

Κάποιοι λοιπόν “βολεμένοι”, που μπαίνουν “φυτευτοί” λόγω “φύλλου πορείας κομματικής ταυτότητας”, μια μέρα, λίγο πριν τις εκλογές, ξυπνούν! Κι εκεί αρχίζουν τα καλύτερα!

Αφού τεντώνονται στον αναπαυτικό καναπέ τους, εκεί που κάθονται χρόνια ολόκληρα, λένε: Βρε δεν θα ήταν καλή ιδέα να μπω στην εκλογική μάχη; Έτσι, για να πω ότι κάνω κάτι…μη με περνάνε για βολεψάκια ή κηφήνα, που τα βρήκε όλα έτοιμα.

Τρίβουν τα χέρια τους… κοιτάζουν γύρω τους και σκέφτονται: Θα ξεκινήσω από δω, από το Ωραιόκαστρο!  Για να δω τι κάνει η δημοτική αρχή; Συμπαθητικά τα πάνε αλλά εννοείται ότι αυτά δε λέγονται. Ας ξεκινήσω νωρίς – νωρίς τα πολιτικάντικα φούμαρα μπας και μαζέψω καμία ψήφο μέχρι τον Μάη του 19!

 Γράφει λοιπόν στο «τεφτέρι» του… ακατάλληλο νερό… αποχέτευση… ελλείψεις υποδομών…ανεπάρκεια γενικώς και αορίστως!

Αλήθεια; Και συ πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί απ΄όσο γνωρίζουμε διατέλεσες δημοτικός σύμβουλος αλλά και υποψήφιος δήμαρχος μόλις για ένα 24ωρο! Μετά σκέφτηκες μάλλον… πού να μπλέκω; Γιατί η αλήθεια μεταξύ μας είναι ότι θέλει κότσια, θάρρος, μεράκι, γερό στομάχι και φυσικά αίσθημα ευθύνης!

Αντί λοιπόν να είσαι ανύπαρκτος στα δημοτικά συμβούλια για να δώσεις έστω και μια από τις «λαμπρές» ιδέες σου για να την αξιοποιήσουν και αυτοί οι «ανίκανοι», και να σε συγχαρούνε κιόλας, υπήρξες άφαντος. Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ να κάνεις μια παρέμβαση ως ανήσυχος δημότης, που «καίγεται» για τον τόπο του;

Τα πράγματα καλέ μου φίλε είναι δύσκολα! Εκ του μακρόθεν κι εμείς βγάζουμε λαγούς απ το μανίκι μας, περιστέρια απ΄το καπέλο μας και τρελά λεφτά από χαρτοπετσέτες!

 

 

Μοίρασε το άρθρο!