Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα σε Νεοχωρούδα και Πεντάλοφο

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του δήμου Ωραιοκάστρου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μετά από χρόνια προσπαθειών του δήμου Ωραιοκάστρου οι οικισμοί Νεοχωρούδας – Πενταλόφου αποκτούν αποχετευτικό σύστημα.

Οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης των δύο οικισμών ξεκίνησαν.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 540 ημέρες.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος την Πέμπτη παραβρέθηκε στον Πεντάλοφο, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εργασιών, επεσήμανε: «Για τη δημοτική αρχή και για μένα προσωπικά η κατασκευή αποχετευτικού συστήματος στις συγκεκριμένες περιοχές, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, που καταφέραμε να το κερδίσουμε. Μετά από χρόνια ένα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Το αποχετευτικό σύστημα είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου μιας κοινωνίας, συν το οικονομικό βάρος των κατοίκων, οι οποίοι κάθε μήνα ήταν υποχρεωμένοι να ξοδεύουν τουλάχιστον 100 ευρώ»

 ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΤΕΣΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΗΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΙΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ,

Μοίρασε το άρθρο!