Ξάνθη – Άρης 0-1: Σπουδαίο διπλό στα “Πηγάδια” με Γκαρσία

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης εκτός έδρας με σκόρερ τον

Γκαρσία και παρέμεινε στο κυνήγι της 5η θέσης και του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

πουδαίο διπλό για τον Άρη μέσα στην Ξάνθη με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν με 1-0 χάρη στο γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 37′ και να παίρνουν ένα σπουδαίο διπλό που τους έφερε στην 6η θέση, έναν βαθμό μόλις πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης ήταν ανώτερος σε όλο το ματς, είχε κλασικές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ αλλά βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Ζίβκοβιτς που έκανε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και δοκάρι σε σουτ του Μαρτίνες στο 83′.

Από την άλλη η Ξάνθη δεν μπόρεσε παρά μόνο σε μια ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Κουέστα και δικαιολογημένα δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο από το ματς με τον Άρη.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από το ματς στην Ξάνθη:

1. Ο ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 37′ της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός μέσος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με δεξί βολέ μέσα από την περιοχή και είναι γεγονός ότι ο δανεικός ποδοσφαιριστής από τη Λας Πάλμας οδηγεί τους “κιτρινόμαυρους” τη φετινή σεζόν. Αυτό ήταν το 6ο γκολ που πέτυχε έως τώρα στην Super League ενώ έχει και μια ασίστ.

Δεν είναι όμως μόνο το γκολ που πέτυχε ο Γκαρσία καθώς ήταν εν γένει εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του Άρη στην αναμέτρηση όπως άλλωστε και στα περισσότερα ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

2. ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ 1-0

Η τύχη παραμένει με το μέρος της Ξάνθης και αυτό φάνηκε και στο ματς κόντρα στον Άρη παρά την ήττα της ακριτικής ομάδας από τους “κιτρινόμαυρους”. Το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει και οι φιλοξενούμενοι να καθαρίσουν το παιχνίδι νωρίτερα αλλά είδαν στο δεύτερο μέρος μια φορά τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, στο τρομερό σουτ του Μαρτίνες στο 83′ ενώ ο Ζίβκοβιτς για ένα ακόμη παιχνίδι έκανε σωτήριες επεμβάσεις.

Ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν εκεί τόσο σε σουτ του Γκαρσία όσο και σε σουτ του Μαρτίνες για να πει όχι και να κρατήσει την ομάδα του στο ματς μέχρι το τέλος.

3. ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε παρά μόνο σε μια στιγμή, στο 53′ με κεφαλιά του Κάστρο, να γίνει απειλητική για την εστία του Άρη και δη του Κουέστα. Η ομάδα του Ράσταβατς παρουσιάστηκε χωρίς πλάνο και ιδέες στο ματς με τους “κιτρινόμαυρους” και ίσως της στοίχισε η απουσία του Τζουρίτσκοβιτς ο οποίος ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση.

Ο Κάστρο έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του ενώ και ο Γέντρισεκ που μπήκε για να βοηθήσει και να δώσει μια επιθετικότητα παραπάνω στην ομάδα του έμεινε και αυτός μακριά από τον καλό του εαυτό.

Γήπεδο: “Xanthi Arena”

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαριέντος, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Σάρπονγκ (63′ Μπρίτο), Καμαρά (76′ Μελιόπουλος), Κοβάτσεβιτς, Καντά (56′ Γέντρισεκ), Κάστρο, Σιλά, Κασάδο.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον (65′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (79′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Κόρχουτ (83′ Ματίγια), Ρόουζ.

Γκολ: 37′ Γκαρσία

Κίτρινες: 19′ Σιλά, 38′ Καμαρά, 73′ Μπαξεβανίδης, 94′ Ζίβκοβιτς/32′ Μπάσα, 40′ Διαμαντόπουλος,  62′ Γκαρσία, 65′ Δεληζήσης, 86′ Τζανακάκης, 92′ Κουέστα, 94′ Μαρτίνες

πηγή πληροφοριών:sport24

Μοίρασε το άρθρο!