Ξάνθη – Άρης 0-1: “Κίτρινη” απόδραση στο ντεμπούτο του Ένινγκ

Επιτέλους νίκη. Ο Άρης, στο ντεμπούτο του Μίχαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία, επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια και πήρε το “τρίποντο” για πρώτη φορά μετά την τρίτη αγωνιστική και το 4-0 επί του Άρη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο το μηδέν στα μετόπισθεν, κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Ακρίτες, οι οποίοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και δίκαια δεν πήραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση.

1. ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΕΝΙΝΓΚ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη, αντικαθιστώντας τον Απόστολο Τερζή, αλλά δεν θέλησε να “πειράξει” κάτι όσον αφορά στο σύστημα και την ενδεκάδα της ομάδας του, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Οι Χαβιέρ Ματίγια και Σάσα ήταν το “δίδυμο” στη μεσαία γραμμή, ο Μπρούνο Γκάμα είχε το ρόλο του επιτελικού μέσου, ενώ οι Γιάννης Φετφατζίδης και Νικολά Ντιγκινί αγωνίστηκαν στα άκρα, με τον Μπράουν Ιντέγε μοναδικό προωθημένο.

Μάλιστα, ο Νιγηριανός επιθετικός μόλις στα 56 δευτερόλεπτα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αφού ύστερα από υπέροχη κάθετη του Μιχάλι Κόρχουτ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Άμπαντ, με τον διαιτητή, Δημήτριο Καραντώνη να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ισπανού γκολκίπερ, κάνοντας το 1-0.

2. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΑΜΟΡΙΜ, ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΦΟΣΕ

Το γρήγορο γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Άρη να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, να κλείσουν τους χώρους και να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις με τους επικίνδυνους και ταχύτατους Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφατζίδη. Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική, καθώς πέρα από τον Γουίλιαμ ντε Αμορίμ που είχε ένα καλό σουτ στο 17ο λεπτό και μία ανεπιτυχή προβολή προ κενής εστίας λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, δεν δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Φαμπιάν Έμαν.

Στον αντίποδα, ο Άρης, με τον Ιντέγε να είναι σε ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός είχε μία καλή στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η κεφαλιά του Νιγηριανού από το ύψος της μικρής περιοχής, πέρασε δίπλα απ’ τα δεξί δοκάρι του Άμπαντ. Ωστόσο, το χειρότερο απ’ όλα για την Ξάνθη ήταν πως ο “χρυσός” σκόρερ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, Ζορντάν Φοσέ, ήταν… άφαντος καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με συνέπεια οι Ακρίτες να είναι από ελάχιστα έως καθόλου επικίνδυνοι στην επίθεση.

3. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΞΑΝΘΗ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά. Ο Άρης οπισθοχώρησε λίγα μέτρα προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα το υπέρ του σκορ και να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν για πρώτη φορά μετά την 3η αγωνιστική και το 4-0 επί του Παναθηναϊκού, ενώ η Ξάνθη δεν έβρισκε λύσεις μεσοεπιθετικά. Αποτέλεσμα, ο Κίκο Ραμίρεθ να κάνει αρκετές αλλαγές στην επίθεση της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τζουρίτσκοβιτς και Ρενέλα στη θέση των αρνητικών Φοσέ και Εντουάρντο, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στα αμυντικά καθήκοντά τους.

4. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Το μοναδικό αρνητικό για τον Άρη και κατ’ επέκταση τον Ένινγκ είναι πως είδε τους Φετφατζίδη, Κόρχουτ και Γκάμα να αποχωρούν εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς των τριών ποδοσφαιριστών, αλλά είναι βέβαιο πως ο Γερμανός τεχνικός θα τους ήθελε στη διάθεσή του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (27/10, 17:15) την επόμενη εβδομάδα.

Μοίρασε το άρθρο!