Ν. Χαρδαλιάς: Ως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους βαφτίσεις και κηδείες

Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα”. Αυτό υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, “δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη”, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιστρέφει η καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση από τον ίδιο και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Υπογράμμισε ωστόσο πως “αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά”.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. “Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας”, σημείωσε.

Στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:

  • Από 5 Αυγούστου απαγορεύεται από τις 23:00 έως 07:00 πρωί η διέλευση από την Κακαβιά ώστε εξασφαλιστούν περισσότεροι έλεγχοι.
  • Από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους
  • Από 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα μπαίνει σε 7 ημερη κατ’ οίκον απομόνωση
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων
  • Ξεκινάνε εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων με κλιμάκιο και του ΕΦΕΤ
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα πλοία.
  • Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των πλοίων
  • Δίνεται δυνατότητα να περιορίζεται το ωράριο των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να μην αμελούν να λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα, δηλαδή να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, για να περισταλεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μοίρασε το άρθρο!