Νύχτες τέχνης σε μουσεία και αίθουσες τέχνης στη Θεσσαλονίκη!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη “Νύχτα Τέχνης” τον μεγάλο εικαστικό περίπατο της Θεσσαλονίκης,

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο Φεστιβάλ Δημητρίων. Κριτικοί τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.

Τρεις ημέρες, τρεις διαφορετικές διαδρομές! Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, με επέκταση του ωραρίου (18:00 – 22:00) των συμμετεχόντων φορέων και ελεύθερη είσοδο.

Η διάρθρωση των διαδρομών ακολουθεί το σκεπτικό των προηγουμένων ετών, διατηρώντας και πάλι, την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 16/10, για τη διαδρομή από ανατολικά, με αφετηρία τη Δημοτική Πινακοθήκη – Casa Bianca και κατάληξη στο Γενί Τζαμί, και τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18/10, αφιερωμένες στα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης στην καρδιά της πόλης.
Κριτικοί τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στον εικαστικό περίπατο με την περιοδική έκθεση «ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ (Σ)ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ».

Μοίρασε το άρθρο!