Νέοι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο για το χέρι και το πέναλτι

Η Telegraph αποκάλυψε σε δημοσίευμά της πως η International Football Association Board (IFAB) σκέφτεται αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τις παραβάσεις για το χέρι αλλά και για τα πέναλτι!

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Και όσο αλλάζει αυτό, αλλάζουν και οι κανόνες. Σύμφωνα με, αποκλειστικό δημοσίευμα της Telegraph, η International Football Association Board (IFAB), δηλαδή ο οργανισμός που δημιουργεί τους κανόνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με την παράβαση του χεριού αλλά και για το θέμα των πέναλτι.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αλλαγές αυτές να εγκριθούν τον Μάρτιο, κάτι το οποίο είχε γίνει και για την είσοδο του VAR αλλά και για την τέταρτη αλλαγή σε περίπτωση παράτασης στο Παγκόσμιο Κυπέλλο.

Οι αλλαγές:

Τι προτείνει η IFAB για τον κανονισμό του χεριού; Αρχικά να μην υπάρχει πλέον το… παραθυράκι του «ακούσιου» και του «εκούσιου». Κι αυτό γιατί θα μένει περισσότερο στην κρίση του διαιτητή εάν υπάρχει παράβαση και κατά πόσο επηρεάζει την εξέλιξη της φάσης.

Τι προτείνει για τα πέναλτι; Να μην υπάρχει η δυνατότητα του… ριμπάουντ. Δηλαδή εάν ο τερματοφύλακας αποκρούσει να μην έχει την δυνατότητα ο επιθετικός να μπει στην φάση και να δίνεται συνέχεια με λάκτισμα σαν η μπάλα να βγήκε άουτ.

Τι προτείνει για τις αλλαγές και τις καθυστερήσεις; Ο παίκτης που γίνεται αλλαγή να βγαίνει από την κοντινότερη γραμμή και να μην χρειάζεται να διασχίσει όλο τον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει χρόνο.

Η IFAB αναμένεται να αποφασίσει οριστικά την επόμενη εβδομάδα αν θα θέσει τις προτάσεις στην ετήσια σύνοδο τον Μάρτιο του 2019 στο Λονδίνο, όπου θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για την έγκριση των αλλαγών. 

Μοίρασε το άρθρο!